Tartan ve Baysak Izetbegovic’i ziyaret etti

2013-08-14-01Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak ile birlikte Bosna Cumhurbaşkanlığı Konsey Üyesi ve önceki dönem Cumhurbaşkanı Bakir Izetbegovic’i ziyaret etti. Konuklarını ilgiyle karşılayan Izetbegovic, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı’nın UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları için Bosna Hersek’te bulunan Hakan Tartan, Bakir Izetbegovic’e İzmir’de üretilen el işlemeli kahve takımı ile Konak’ın “altın anahtarı”nı armağan etti. Tartan, Izetbegovic’e İzmir halkının selam ve sevgilerini iletti.

Hakan Tartan, Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi için İzmir’in ve Konak Belediyesi’nin her zaman hazır olduğunu dile getirdi. Tartan’a Bosna Hersek’e yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eden Izetbegovic, elde ettiği başarılardan dolayı Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımını alkışladığını söyledi.

Bakir Izetbegovic’i İzmir’e davet eden Başkan Tartan, “Bundan sonra da biz hem kardeş şehir olarak hem de kültürel anlamda Bosna Hersek’le ilişkilerimizi sürdüreceğiz. Bosna Hersek bizim için çok önemli bu yüzden sahip çıkmalıyız” dedi. Tarta, “Ben İzmir halkına Bosna Hersek’i gidip görmelerini, burada tarih ve kültür değerlerini görmenin yanında bir dönemin dram ve hüznünü yaşayarak tarihin izdüşümünü yakından tanımalarını öneriyorum” diye ekledi.