Ustalara saygı – Ahmet Kemal Baysak

Karşıyaka eski Belediye Başkanı, Bosna Hersek Fahri Konsolusu Ahmet Kemal Baysak, Konak Belediyesi’nin “Ustaya Saygı” etkinliğinin konuğu oldu. Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte salon sanayici, insan dostu, yaşamın her alanında iz bırakmayı başaran Kemal Baysak’ın dostlarıyla doldu.

Ustayı; eşi Pervin Baysak, oğulları, kızı, torunları, gelinleri, yeğenleri, kuzenleri, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cihan Türsen, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Rotary Kulübü Başkanı ve üyeleri, akrabaları, yıllardır biriktirdiği dostları, sevenleri yalnız bırakmadı.

Karşıyaka eski Belediye Başkanı, Bosna Hersek Türkiye Fahri Konsolusu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanı, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Onursal Başkanı, Terbay Şirketler Gurubu’nun Kurucu ve Onursal Başkanı Kemal Baysak’ı anlatmaya saatler yetmedi. Söz alan herkes onun yaşarken iz bıraktığını üstüne basarak dile getirdi.

Enişte Cemal Tercan Baysak’ın ne kadar çalışkan, insan sevgisiyle dolu, vatanına, milletine hizmet için çabaladığını belirtirken onun en önemli özelliğini, “Beşeri muhabbetlerin ustası. Yaşamak iz bırakmak manasına gelir. Kemal Baysak iz bırakanlardan” diye özetledi. “Kemal Baysak bizim ağabeyimiz” diyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da şunları söyledi:

“Ağabey olarak yüreklerde, belleklerde yer etti. Bütün Balkan camisaına gösterdiği barış, sevgi ve hoşgörü gösteren önder bir insan. Bu vefa geceleri bizim için önem arz eden, sadece bu günü değil; geleceği de güvence altında tutmamızı sağlayan bir modeli de birlikte yaratmış oluyoruz. Kemal Baysak ve benzeri insanların İzmir adına, tolum adına ve toplumun geleceği adına, yaratılan güzellik adına ortaya koydukları mesai ve emek bizler için büyük bir yol gösterici. Size uzun ömür diliyoruz. Sizin önderliğinize, ağabeyliğinize ihtiyacımız var.”

Tartan, Baysak’ın 9 yaşındaki torunu Ahmet Kemal Baysak’ı da tek başına 14 bin mavi kapak topladığı için kutladı. Baysak’ın eşi Eşi Pervin Baysak, “Çok çalışır, o nedenle ona yıllardır hasretim” dedi. Çocukları da babalarını, “Disiplinli, değerleri olan ve çalışkan bir baba olarak” değerlendirdi.

Duyguların yoğun olarak yaşandığı gece de Ahmet Kemal Baysak katılanlara ve geceyi düzenleyen Konak Belediyesi’ne ve Hakan Tartan’a teşekkür ederek, “Eşimi ve çocuklarımı onlara daha fazla zaman ayıramadığım için üzdüğümü anladım” dedi. Baysak, şu görüşleri dile getirdi:

“İnsanların yaşadığı sürece toplumun sosyal, kültürel sorunlarının dışında kalmamaları lazım. Toplum için toplumda yer almanınız lazım. Kendimden önce toplum demek lazım, insanım demek lazım, ülkem demek lazım. Bu şuurla yaşamalıyız. Hepimiz geçiciyiz. En büyük iz bırakan bir Balkanlı, bir Makedonyalı Türkiye’nin kurtuluşunu sağlıyor. İşte biz göçmenler, Balkanlılar bizim liderimiz Mustafa Kemal Atatürk diyoruz.Bu vefa gecesini hazırlayan Dr. Hakan Tartan’a ve sizlere teşekkür ediyorum.”

Balkan müzikleri, sevdalinkalarla gönüllerde taht kuran Cenk Bosnalı da söylediği Balkan şarkısıyla geceye renk kattı.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=_1BDRZtKYp8