TBHKDF Yönetim Kurulu Güllübahçe’de toplandı

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Yönetim Kurulu, Aydın Boşnaklar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde Söke’nin Güllübahçe beldesinde toplandı. TBHKDF Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Utaş’ın başkanlığındaki toplantı, Güllübahçe Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.
Toplantı, TBHKDF Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejat Öztürk, TBHKDF Genel Sekreteri ve Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Muharrem Baysak, TBHKDF Genel Sekreter Yardımcısı Kırklareli-Vize Balkaya Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Alaattin Akgül, Serdivan Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Süzek, Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Sedat Çınar, Fevziye Köyü Bosna Hersek Sancak Karadağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necmi Ocak, Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Gündem, Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış, Urla Bosna Sancak Karadağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fehim Didin, Biga Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Yavuz’u bir araya getirdi. Bosna Hersek Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Alija Muminovic, Bosna Hersek Ankara Büyükelçiliği Müsteşar Yardımcısı Jasmina Sarajlic, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden toplantının konukları oldu.
Aydın Boşnakları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Mergen’in babasının rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı toplantıya derneğin Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Yavuz, Melike Kallemoğlu, Bahar Avcu, Orhan Yanık, Hasan Batur, Bahriye Ilgaz, Mehmet Basut ve Gürhan Akat ev sahipliği yaptı. Toplantı, federasyon denetim, disiplin, danışma kurulu üyeleriyle kadın ve gençlik kolları üyelerini de bir araya getirdi.
TBHKDF Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Utaş’ın açılış konuşmasından sonra TBHKDF Genel Sekreteri Muharrem Baysak geçen yönetim kurulu toplantısında görüşülen konular ve alınan kararları hatırlattı. Toplantıya katılan dernek başkan ve yöneticileri, derneklerinin, kadın ve gençlik kollarının etkinliklerine ilişkin bilgi sundu.
Toplantıda konuşan Bosna Hersek Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Alija Muminovic, Boşnakça dil eğitiminin ve Boşnak kültürünün öğrenilmesi ve öğretilmesinin önemine değindi. Türkiye’deki tüm deneklerin federasyona katılmasını dileyen Muminovic, “Türkiye’deki Boşnaklar arasında bölünme, ayrılma olmasını istemeyiz. Bazı dernekler federasyondan ayrıldı, bazı dernekler federasyona katılmak istiyor, olamıyor” dedi. Boşnakça dil eğitimine ilişkin rehber niteliğinde bir kitapçık hazırladıklarını, bunu federasyona ve üye derneklere göndereceklerini belirtti.
Toplantıya konuk olan Yugoslavya-Karadağ Göçmenleri Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği yöneticileri de derneklerinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Serdivan Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Süzek, toplantıya katılan Bosna Hersek Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Alija Muminovic ve Müsteşar Yardımcısı Jasmina Sarajlic’e teşekkür etti. Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın federasyonun etkinliklerine katıldığını ve her türlü desteği verdiğini hatırlatan Süzek, “Türkiye’de dört Bosna Hersek Fahri Konsolosu var. Diğer üç fahri konsolosumuz nerede? Hiçbir etkinlikte onları yanımızda göremiyoruz” diye konuştu.
Aydın Boşnakları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Melike Kallemoğlu, katılımından dolayı herkese teşekkür etti. Toplantıya katılanlar, daha sonra Priene Antik Kenti yakınlarındaki bir restoranda verilen yemekte bir araya geldi. . 24 Kasım 2013