KIBATEK şenliği 20 ülkeden 30 şair ve yazarı konuk etti

Kurucuları arasında bulunduğum Kıbrıs Irak Balkanlar Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu’nun (KIBATEK) düzenlediği 33. Uluslararası Edebiyat Şöleni 6 – 10 Aralık 2013 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirildi.
Konak Belediyesi Eşrefpaşa Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen şölene 20 ülkeden (Azerbaycan, Arnavutluk, Almanya, Bulgaristan, Bosna- Hersek, Gürcistan, Hollanda, Irak, İran, Kosova, “KKTC”, Moldova, Romanya, Suriye, Ahıska, Uygur Özerk Bölgesi, Tuva Cumhuriyeti, Türkiye, Türkmenistan ve Yunanistan) 30 şair-yazar katıldı.
KIBATEK, kurulduğu 1998 yılından beri düzenli olarak birisi yurt dışında, birisi İzmir’de olmak üzere yılda iki büyük uluslararası edebiyat şöleni düzenliyor. Bu yıl “Batı Trakya Türkleri”nin onur konuğu olduğu şölenin ana teması “Dünyada Türkçe ve Türk Edebiyatları”ydı. Yaşar Üniversitesi’nde yapılan akademik oturumlarda Balkanlar, Avrupa, Orta Doğu ve Kafkaslar’da Türkçe’nin ve Türk Edebiyatları’nın durumu üzerinde duruldu.
Bosna Hersek Fahri Konsolosu ve TBHKDF Kurucu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, KIBATEK 33. Uluslararası Edebiyat Şöleni ile eş zamanlı olarak Bosna Hersekli gazeteci – yazar Mugdim Galijasevic’i İzmir’de ağırladı. Galijasevic, Baysak’ın Türkçe’ye çevirilmesini, basımını ve yayımını üstlendiği “Mezardaki Gözyaşı” adlı kitabını şenliğe katılanlar için imzaladı.
Ahmet Kemal Baysak, KIBATEK 33. Uluslararası Edebiyat Şöleni’ne katılan şair ve yazarlarla Karaca Otel’de verdiği akşam yemeğinde bir araya geldi. 06 – 10 Aralık 2013