Kemal Sehovic Trebinje’de toprağa verildi

Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği (Svjetski Savez Dijaspore Bosne i Hercegovine SSDBiH) Başkan Yardımcısı Hasan Sehovic’in babası, eğitimci Kemal Sehovic İzmir’de yaşamını yitirdi. Cenazesi vasiyeti üzerine Bosna Hersek’e götürüldü ve Trebinje kentinde toprağa verildi.
Kemal Kemo Sehovic, 1928 yılında dünyaya geldi. Trebinje İnşaat Teknik Okulu’nun kurucusu oldu ve uzun yıllar yöneticiliğini yaptı. Trebinje’deki Eğitim Merkezi’nin sekreterliği görevinde bulundu, kültürel, sportif etkinliklerin düzenlenmesine öncülük etti. Trebinje’deki futbol kulübü Leotar’da futbol oynadı. Kentin ilk federal hakemi ve eğitmeni, denetleyicisi olarak görev yaptı.
Yardımseverliği ve iyilikseverliği, ihtiyaç duyan herkesin yardımına koşmasıyla tanınan Kemal Sehovic, Bahriye Sehovic ile evli, üç çocuk ve yedi torun sahibiydi.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu ve TBHKDF Kurucu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, Kemal Sehiovic’in yaşama veda etmesindenbüyük üzüntü duyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Nisan ayında Çakmaklı derneğimizin düzenlediği teferiçte Bahriye ve Kemal Sehovic ile bir araya gelmiştik. Ağustos ayında da akrabalarımız Lejla ve Emir Brackovic, gazeteci arkadaşlarımız Saadet ve Hüseyin Erciyas ile birlikte Trebinje’ye gitmiş ve Sehovic ailesiyle buluşmuştuk. Bahriye ve Kemal Sehovic tarafından ziyaret ettiğimiz evlerinde ve öğle yemeğinde ağırlanmıştık. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli Sehovic ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Cennet mekanı olsun.” 19 Aralık 2013