Boşnak adaylar yerel yönetimlere talip oldu

secimsonuc30 Mart 2014’te yapılan mahalli idareler seçimlerinde belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve muhtarlık için aday olanlar arasında Türkiye’de yaşayan Boşnaklar da yer aldı.
İzmir’de Murat Taşer, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Çeşme Belediye Başkan Adayı olarak girdi. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin aynı görev için CHP’den yeniden aday gösterildi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan bu seçime Demokratik Sol Parti’nin (DSP) adayı olarak girdi.
İstanbul’da Bahri Sipahi CHP’den Bayrampaşa Belediye Başkan adayı. Körfez Bölgesi’nde Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova bu görev için CHP’den yeniden aday gösterildi. Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin Ayvalık’ta DSP’den, Melih Bağcı da Gömeç’te CHP’den belediye başkanlıklarına aday oldu.
Ezgi Daryürek, İşçi Partisi’nden (İP) Manisa’nın merkez Şehzadeler Belediye Başkanlığı’na aday oldu. Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Devlet Hastanesi Eski Başhekimi Dr. Cengiz Ulman da seçime CHP’nin Turgutlu Belediye Başkan Adayı olarak girdi.
Federasyonumuzun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejat Öztürk de Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) Küçükçekmece’de belediye meclis üyeliğine aday oldu. Federasyonumuzun önceki dönem başkanı sanayici Cemal Şenel, CHP’den Bornova Belediye Meclis Üyeliği’ne aday gösterildi. Oğlum, sanayici Mehmet Atilla Baysak da yine CHP’den Karşıyaka Belediye Meclis Üyeliği’ne aday gösterilenler arasında yer aldı. Yeğenim Dursun Bülent Tercan, Çeşme’de AK Parti’den belediye meclis üye adayları arasında yer aldı. İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları Üyesi Yeliz Ağaoğlu da İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Yeşilova Mahallesi’nde muhtar adayı oldu.
Muhittin Dalgıç Çeşme’de, Tahir Şahin Menemen’de belediye başkanlığına seçildi. Nejat Öztürk Küçükçekmece’de, Cemal Şenel Bornova’da, Mehmet Atilla Baysak Karşıyaka’da, Dursun Bülent Tercan da Çeşme’de belediye meclisinin yeni üyeleri arasında yer aldı. 01 Nisan 2014