Fahri Başkonsolos Baysak Boşnak Başkan Dalgıç’ı ziyaret etti

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Çeşme Belediye Başkanlığı’na seçilen Muhittin Dalgıç’ı ziyaret etti. Baysak, Boşnak asıllı Başkan Dalgıç’ı 30 Mart 2014’te yapılan mahalli idareler seçimlerindeki başarısı ve seçilmesi nedeniyle kutladı.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ın Alaçatı Belediye Başkanlığı sırasında da güzel hizmetler verdiğini belirten Ahmet Kemal Baysak, bu dönemde de başarılı çalışmalara imza atacağına yürekten inandığını söyledi. Dalgıç, “Çeşme eşsiz güzellik ve zenginliklere sahip. Hedefimiz Alaçatı’da yakaladığımız sinerjiyi Çeşme’ye de taşıyarak kentimizi daha da ileriye ulaştırmak” diye konuştu.

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Kurucu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, Alaçatı’nın Dalgıç’ın başkanlığında Bosna Hersek’in Jajce kenti ile kardeş şehir olduklarını hatırlattı. “Sayın Dalgıç’ın ülkemizle başta Bosna Hersek olmak üzere Balkan ülkeleri arasında ilişkilerin gelişmesi yolunda verdiği katkılar unutulmaz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bosna Hersek, Karadağ ve Sırbistan Sancak’ta yaşayan ressamların Alaçatı’da atölye çalışmalarına ve sergilerine zemin hazırlaması sadece bir örnek. Çeşme Belediye Başkanlığı döneminde de bu tür etkinliklerin, kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilerek sürdürüleceğine inanıyorum. Sayın Muhittin Dalgıç’tan bir istirhamım var. Çeşme gibi inanılmaz bir coğrafyada düzenlenecek bir çocuk şenliği, ülkeler arasında dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacaktır.”

Eski Karşıyaka Belediye Başkanı, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Baysak’ın yol göstericiliğinden her zaman yararlanacaklarını söyleyen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçede uluslar arası çocuk şenliği düzenlenmesi için çalışma yapacakları sözünü verdi. Dalgıç, “Sizin tecrübelerinizden yararlanarak barış, kardeşlik ve dostluk adına Çeşme’ye yaraşır etkinlikler yapacağız” dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’a görevinde başarılar dileyen Ahmet Kemal Baysak, federasyonun ve başkonsolosluğun flamalarıyla basımı ve yayımını üstlendiği, Bosna Hersekli gazeteci-yazar Mugdim Galijasevic’in kaleme aldığı “Mezardaki Gözyaşı” kitabını, Mostar Köprüsü’nün tuvale baskılı fotoğrafını ve Fatih Sultan Mehmet’in “Ahdname”sinin bir tıpkıbasımını armağan etti.