Baysak Urla Belediye Başkanı Uyar’ı ziyaret etti

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Kurucu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, Urla Belediye Başkanlığı’na seçilen Sibel Uyar’ı ziyaret etti. Ziyarette Urla Bosna Sancak Karadağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fehim Didin, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Gül, Rasim Öz, Selahattin Gül, Metin Bıyık, TBHKDF Danışma Kurulu Üyesi Hüseyin Erciyas da bulundu.
Baysak, Urla Belediye Başkanı Uyar’ı 30 Mart 2014’te yapılan mahalli idareler seçimlerindeki başarısı ve seçilmesi nedeniyle kutladı. Ahmet Kemal Baysak, geçen dönem Urla Belediye Meclis Üyesi olan Uyar’ın tecrübesinin ona belediye başkanlığı döneminde de önemli avantajlar sağlayacağına inandığımı söyledi.
Urla’nın Bosna Hersek’in Cazin şehriyle kardeş şehir olduğunu hatırlatan Baysak, kardeş şehir ilişkilerinin bu dönemde geliştirileceğine inancını dile getirdi. Ahmet Kemal Baysak, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a ilçede düzenlenecek bir çocuk şenliğinin ülkeler arasında dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Uyar da bu yolda çalışma yapacakları sözünü verdi, ağırlıkla Boşnakların yaşadığı Nohutalan’da ortaklaşa etkinlik düzenlenebileceğini dile getirdi.
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a görevinde başarılar dileyen Baysak, federasyonun ve başkonsolosluğun flamalarıyla basımı ve yayımını üstlendiği, Bosna Hersekli gazeteci-yazar Mugdim Galijasevic’in kaleme aldığı “Mezardaki Gözyaşı” kitabını, Mostar Köprüsü’nün tuvale baskılı fotoğrafını ve Fatih Sultan Mehmet’in “Ahdname”sinin bir tıpkıbasımını armağan etti. 14 Nisan 2014