Baysak Bakir Izetbegovic ile yemekte bir araya geldi

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Kurucu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Bakir Izetbegovic’in onuruna verdiği resmi akşam yemeğine katıldı. Bosna Hersek heyetinde Bosna Hersek Büyükelçisi Damir Dzanko, Dış Politika Danışmanı Elvir Camdzic, protokol förevlisi Fatima Humic, Energoinvest Yürütme Kurulu Başkanı Enes Cengic, Bosna Hersek Federasyonu Demiryolları Genel Müdür Nijaz Puzic, Energoinvest CEO asistanı Mersa Ramovic, Energoinvest CEO Danışmanı Mihad Hajro, güvenlik görevlileri Elvedin Heco ve Suat Gusic yer aldı.
Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Bakir Izetbegovic’in başkanlığındaki Bosna Hersek heyetini Ankara Esenboğa Havalimanı’nda Bosna Hersek Büyükelçisi Damir Dzanko ile birlikte karşıladı. Önce Anıtkabir’i ziyaret eden heyet daha sonra Başbakanlığı ziyaret etti. Heyetin Cumhurbaşkanlığı ziyaretinde, Devlet Demiryolları (TCDD) ile Bosna Hersek Federasyonu Demiryolları arasında işbirliği, Enerji ve Tbaii Kaynaklar Bakanlığı ile Energoinvest arasında kesiciler ve ayırıcılar üretimi konusunda anlaşmalar imzalandı.
Baysak, Boşnak olmadığı halde Bosna Hersek ve Boşnak sevdalısı, 11 defa Bosna Hersek’i ve Srebrenica’yı ziyaret eden TBHKDF Danışma Kurulu Üyesi Emre Zeyrek’i, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Bakir Izetbegovic ile tanıştırdı. Emre Zeyrek, Karşıyaka’dan merhum Cumhurbaşkanı Alija Izetbegovic’in kabrine bırakılmak üzere toprak götürmüştü. 12 Mayıs 2014