Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı ziyaret

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Aydın Boşnakları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Mergen, yönetim kurulu üyeleri Bahar Avcu ve Melike Kallemoğlu ile birlikte Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı ziyaret etti. Baysak, Kayalı’ya Kuşadası Belediyesi’nin Bosna Hersek’in Bihac şehriyle kardeş şehir olduklarını, bugüne kadar karşılıklı ziyaretlerle çalışmalarını sürdürdüklerini hatırlattı.

Önümüzdeki dönemde de bu çalışmaların devam ettirilmesi arzusunu ile getiren Ahmet Kemal Baysak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Zavidovici şehrinden bir öğrenci grubunun öğretmen ve velilerle birlikte Kuşadası’na geleceğini, 9 – 15 yaş grubundaki öğrenclierin evlerde veli ve öğretmenlerin ise otellerde misafir edileceğini dile getirdi. Baysak, öğretmen ve velilerden oluşan grubun Kuşadası Belediyesi’nce misafir edilmesini rica etti.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, gelecek delegasyonu misafir edecebileceklerini, her konuda yardımcı olmaya ve destek vermeye hazır olduğunu belirtti. Kyalı, Boşnakça dil eğitimi için Belediye’nin uygun olan bir salonunu da tahsis edeliceklerini, dernek ile her etkinlik için çalışmaya hazır olduklarını, her etkinlik ve projeyi destekleyeceklini dile getirdi.
19 Ocak 2015