Ahmet Kemal Baysak’ın adı Karşıyaka’da yaşatılacak

2016-05-21-01

Karşıyaka’nın efsane isimlerinden, eski Karşıyaka Belediye Başkanı, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın adı ilçede yeni açılan bulvarda yaşatılacak. Karşıyaka Belediye Meclisi, Cahar Dudayev Bulvarı ile Anadolu Caddesi’ni birbirine bağlayan yeni bulvara (6500 Sokak) Ahmet Kemal Baysak Bulvarı adının verilmesini kararlaştırdı.

Karşıyaka Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kararın İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayından sonra kesinleşeceği, hemen ardından isim verme töreninin yapılacağı belirtildi. Karşıyaka’ya katkı koyan ve emek verenlerin unutulmaması gerektiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Hizmet anlayışımızda vefayı asla unutmayacağız” dedi. Akpınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kentin gelişmesi, güzelleşmesi için emek veren, mücadele eden, örnek kişilerin isimlerini tesislerimizde, sokaklarımızda ve parklarımızda ölümsüzleştireceğiz. Kemal Baysak da hala kentimizin gelişmesi için mücadelesini sürdüren örnek bir Karşıyakalı. Kentimiz için güzel hizmetler üretti. Ayrıca Bosna’da yaşanan savaş döneminde mazlum halklara sahip çıkması ve hala aynı yakın ilişkileri sürdürmesi nedeniyle hep takdir topladı. Yaşadığı kent Karşıyaka’da adını ölümsüzleştirmiş olduk.”

2016-05-21-02 2016-05-21-03