Prijedor’dan Baysak’a teşekkür ziyareti

Bosna Hersek’in Prijedor kenti yöneticileri Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ı ziyaret etti. Prijedor Belediyesi Meclis Başkanı Dr. Azra Paşaliç, Manisa ve İzmir’den ikişer ressamı şehirlerinde düzenlenecek koloni çalışmalarında ağırlamak istediklerini söyledi.

Bosna Hersek’in Prijedor kentinden gelen heyet, kardeş kent oldukları Manisa’da 471. Mesir Şenliği’ne katıldı. Prijedor Belediyesi Meclis Başkanı Dr. Azra Paşaliç ve belediye meclis üyeleri Dr. Vlado Radiç, Nihad Foriç, Dr. Zlatko Şkeriç, Brane Radanoviç’ten oluşan heyet, şenlikten sonra İzmir’e gelerek Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ı ziyaret etti.

Manisa ile kardeş şehir olmalarını Baysak’a borçlu olduklarını belirten Dr. Azra Paşaliç, Bosna Hersek ile Türkiye arasında her alanda işbirliği gelişmesine Bosna Hersek Fahri Konsolosuluğunun önemli katkı koyduğunu söyledi. Dr. Paşaliç, bu köprüyü kullanarak iki ülke ve iki kent arasında her alanda işbirliğinin yapılabileceğini dile getirdi.

Prijedor Belediye Meclis Başkanı Dr. Azra Paşaliç, Prijedor Belediyesi’nin her yıl mayıs ayında dünyanın ünlü resamlarının katıldığı ve bir hafta devam eden koloni çalışması yapıldığını anımsattı. Dr. Paşaliç, kardeş kent Manisa ve İzmir’den ikişer ressamın bu koloni çalışmalarına katılmasını arzu ettiklerini söyleyerek Baysak’tan bu katılımın sağlanması konusunda destek istedi.

Dr. Azra Paşaliç, Manisa ve İzmir’de ağırlanmaktan, Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret etmekten son derece mutlu olduklarını söyledi. Kendisi dışında heyette bulunan meclis üyelerinin Türkiye’ye ilk kez geldiklerini belirten Dr. Azra Paşaliç, onların da Türkiye’yi yakından tanıma fırsatını bulduklarını ve en kısa zamanında aileleri ile birlikte yeniden gelmek istediklerini sözlerine ekledi.

Prijedor heyetinin kendilerini ziyaretinden büyük mutluluk duydukların belirten Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Prijedor Belediye Meclis Başkanı Dr. Azra Paşaliç’e konsoloslukla kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi. Dr. Paşaliç ve beraberindekileri fahri konsoloslukta ağırlayan Baysak, şunları söyledi:

“Türkiye’deki belediyelerimiz fahri konsolosluğumuza müracaat ederek Bosna Hersek’ten kardeş şehir programı içinde kardeş olmayı arzuluyor. Biz de müracaat eden şehirlerin yapısını dikkate alarak eşleştirme yapmaya çalışıyoruz. Manisa ile Prijedor, böyle bir eşleştirme sonucu kardeş şehir oldular. İşbirliği yapmayı kabul ederek 14 Mayıs 2007 tarihinde kardeş şehir protokolü imzaladılar. İki şehir arasında karşılıklı ziyaretlerle yapılıyor. Kültürel, sosyal ve eğitim alanında işbirlikleri var. Bunun sonucunda da ekonomik işbirliklerinin başlayacağını ümit ediyoruz.”