Baysak: Bütün adaylara eşit mesafedeyiz

Bosna Hersek Fahri Konsolosu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucusu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, basında çıkan, bazı adayları desteklediğine ilişkin haberler üzerine bir açıklama yaptı. Baysak’ın açıklaması şöyle:

“Bosna Hersek Fahri Konsolosu ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucusu ve Onursal Başkanı olarak, tüm milletvekili adaylarına eşit mesafede olduğumu vurgulamak isterim. Yaklaşmakta olan milletvekili genel seçimleri öncesinde, çeşitli siyasi partilerden milletvekili adayları konsolosluğumuzu ziyaret etmektedir. Bu ziyaretler benim için büyük bir onurdur. Balkanlar’da yaşayan soydaşlarımızın problemlerini görüşerek çözüm yollarını ele aldığımız bu ziyaretler fevkalade faydalı olmakta ve önem taşımaktadır.

Ziyaretleriyle bizleri onurlandıran milletvekili adaylarımıza, federasyonumuzda ve derneklerimizde bütün siyasi partilere gönül vermiş üyelerimizin yer aldığını belirterek tüm adaylara eşit mesafede olduğumuzu ve hepsine gönül desteğimiz bulunduğunu dile getiriyorum. Bu ziyaretlerde kişisel görüş ve dileklerimi dile getirken, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu adına herhangi bir adayı desteklediğime dair bir açıklamamın bulunmadığını, aksine beyanların doğru olmadığını belirtmek isterim. Dileğim, 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimleri’nin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesidir.”