Bosna Hersekli Bakan’dan Baysak’a teşekkür belgesi

Ahmet Kemal Baysak - Prof. Dr. Safet HalilovicSARAJEVO – Bosna Hersek İnsan Hakları ve Göçmenlerden Sorumlu Bakan Prof. Dr. Safet Halilovic, Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’a ülkesi ve insanları için yaptıklarından dolayı teşekkür etti. Bakan Prof. Dr. Halilovic, Baysak’ı bakanlığın teşekkür belgesiyle onurlandırdı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca desteklenen “Gençler ata topraklarıyla buluşuyor” temalı projeye katılan gençlerle Bosna Hersek’in başkenti Sarajevo’ya giden Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, İnsan Hakları ve Göçmenlerden Sorumlu Bakan Prof. Dr. Safet Halilovic tarafından bakanlığa davet edildi. Baysak’ın savaş sırasında Sırplar’ın, Hırvatlar’ın el koyduğu topraklardan ayrılmak zorunda kalan Boşnak soydaşlarına sahip çıktığını, onların Türkiye’ye, İzmir’e götürülmesi ve barındırılması için uğraş verdiğini anlatan Bakan Prof. Dr. Halilovic, davetle ilgili şunları söyledi:

“Çıkarılan yasayla dünyadaki ilk fahri konsolosumuz olan Sayın Baysak, iki ülke arasında her alanda işbirliğinin gelişmesi için örnek çalışmalar yapıyor. Kardeş şehir, kardeş üniversite, kardeş okul, kardeş meslek odaları ilişkileri kurulmasına öncülük ediyor. Bakanlığımızca yakından izlenen bütün bu çalışmalar nedeniyle kendisine bu belgeyi vererek teşekkür etmek istedik.”

Ahmet Kemal Baysak’ın fahri konsolosluk görevini üstlenmeden çok önce de Bosna Hersek için çok önemli çalışmalar yaptığını belirten Bosna Hersek İnsan Hakları ve Göçmenlerden Sorumlu Bakan Prof. Dr. Safet Halilovic, savaş sırasında, en zor günlerde Bosna Hersek’i ziyaret eden ve yardımlarını esirgemeyen Baysak’ın ülke yöneticilerince sevildiğini ve sayıldığını dile getirdi. Bakan Prof. Dr. Haliloviç, Baysak’a bakanlığının teşekkür belgesini verirken İzmir’i ziyaretindeki izlenimlerini şöyle anlattı:

“İki yıl önce İzmir’e gittiğimde fahri konsolosluğumuzu ziyaret ettim. Sayın Baysak’ın çalışmalarını yerinde görme fırsatı buldum. Konsolosluğumuzun Bosna Hersek’i en iyi tanıtacak şekilde düzenlendiğini, toplantı salonları, hatta sanat galerisi bulunduğunu gördüm. Büyükelçilikler gibi etkileyici bir atmosfer ve çalışma ortamı vardı. Konsolosluğun iki çalışanının Türkiye’de yaşayan Bosna Hersekli gençler arasından seçildiğini gördüm ve çok sevindim.”

Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, teşekkür belgesi verilmesinin kendisini son derece onurlandırdığını belirterek Bakan Prof. Dr. Halilovic’e teşekkür etti. Baysak, “Tarih, kültür ve akrabalık bağlarıyla bağlı olduğumuz Bosna Hersek ile ülkemiz Türkiye arasında ilişkilerin her alanda geliştirilmesi için çalışmalarımızı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz” dedi.