Dört ülkenin gençleri birlikte ağırlandı, dans etti

10102011balkan10İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Balkanlılar Halk Oyunları Festivali sürüyor. Festival kapsamında Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan’dan gelen yüzlerce halk dansçısı İzmir’de ağırlanıyor.

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği de Bosna Hersek’in Gorazde, Karadağ’ın Bijelo Polje, Sırbistan’ın Novi Pazar kentinden gelen halk oyunları ekiplerini Pınarbaşı’daki Sadıkoğlu Tesisleri’nde akşam yemeğinde ağırladı. Üç ülkenin halk oyunları ekiplerini oluşturan gençler, yemekten sonra tesisin bahçesindeki eğlence alanını doldurdu.

Konuk müzisyenlerin seslendirdiği ezgiler eşliğinde geleneksel halk danslarını hep birlikte oynayan konuk ülke gençlerine İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyesi gençler de katıldı. Dört ülke gençlerinin eğlence alanının pistinde el ele, kol kola oyunlar oynaması renkli görüntüler oluşturdu.

Yemeğe Bosna Hersek Fahri Konsolosu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Kurucusu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, Federasyon önceki dönem başkanı Cemal Şenel, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenay Biçer’in yanı sıra çok sayıda dernek üyesi aileleriyle birlikte katıldı.