Baysak’tan “Srebrenica Şehitleri Anıt Ormanı” kampanyasına yürekten destek

Bosna Hersek Fahri Konsolosu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, “Srebrenica Şehitleri Anıt Ormanı” oluşturulması için kampanya yürüten Adana Balkan Boşnak Türkleri Dostluk ve Kültür Derneği’ni kutladı. Kampanyayı yürekten desteklediğini belirten Baysak, duyurulması ve desteklenmesi için gerekli çalışmayı yapacaklarını bildirdi.

Adana Balkan Boşnak Türkleri Dostluk ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Süslü’ye bir mesaj gönderen Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, derneğin üç ay gibi kısa bir zaman içinde Adana’da ses getiren birçok etkinliğe imza attığını dile getirdi. Derneğin Boşnak dünyasının daha iyi tanınmasını sağlayacak önemli çalışmalar yaptığını belirten Baysak, “19 Ekim 2003 tarihinde kaybettiğimiz Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı, ‘Bilge Kral’ımız merhum Alija Izetbegovic’i ölüm yıldönümünde unutmayarak yaptığınız anma töreni büyük bir vefa örneği oluşturuyor” dedi.

Ahmet Kemal Baysak, Adana Balkan Boşnak Türkleri Dostluk ve Kültür Derneği’nin bu defa, 11 Temmuz 1995’te Srebrenica’da yaşanan soykırımda kaybedilen, resmi kayıtlara göre 8 bin 372 soydaşımızın hatırasını yaşatmak için “Unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız” söylemiyle yola çıktığına dikkat çekti. “Şehitlerimizin adını sonsuza kadar yaşatacak ve her şehidimiz için fidan dikilmesini sağlayarak ‘Srebrenica Şehitleri Anıt Ormanı’ oluşturulması için başlattığınız kampanya için sizi ve yönetim kurulunda birlikte çalıştığınız üyelerimizi ve derneğimizin üye ve sempatizanlarını yürekten kutluyorum” diyen Baysak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kampanyanızdan Bosna Hersek Fahri Konsolosu ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucusu ve Onursal Başkanı olarak 15 – 22 Aralık 2011 tarihlerinde bulunduğum Bosna Hersek’te haberdar oldum. Srebrenica şehitlerimizin adını ve anısını sonsuza kadar yaşatacak bu kampanyanız beni ve Bosna Hersek’teki Türkiye sevdalılarını son derece sevindirmiştir. ‘Srebrenica Şehitleri Anıt Ormanı’ kampanyanızı Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu olarak ve şahsen yürekten destekliyor ve kampanyanın duyurulması ve desteklenmesi için gerekli çalışmayı yapacağımızı belirtiyor, bu çalışmanın Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşliği daha da güçlendireceğine inanıyorum.”