Bayraklı ile Ilijas kardeş şehir oluyor

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, 1994 – 1999 yılları arasında Karşıyaka Belediye Başkanlığı sırasında belediye meclis üyesi olarak birlikte çalıştığı Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ı ziyaret etti. Baysak, ziyaret sırasında Bosna Hersek’in Sarajevo kantonuna bağlı, Sarajevo’ya 20 kilometre uzaklıkta bir kent olan Ilijas’ın kardeş şehir olmayı arzu ettiğini dile getirdi.

Baysak’ın Karabağ’ı ziyareti sırasında Makedonya Göçmenleri Kültür ve Yardımlaşma Dernekleri Genel Başkanı, Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı ve Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Nejat Yılmaz da bulundu. Ilijas ile kardeş şehir olmayı uygun bulduklarını belirten Hasan Karabağ, Bosna Hersek’in Ilijas kenti ile her alanda işbirliği yapabileceklerini belirterek şunları söyledi:

“Konuyu Bayraklı Belediye Meclisi’ne getireceğiz. Bosna Hersek ile kültürel, sosyal, örf, adet, gelenek ve akrabalık bağlarıyla beş yüz yıllık ortak tarihe sahibiz. Kardeşlik bağı kurmak, belediye çalışmaları konusunda bilgi alışverişine, ekonomik, kültürel, eğitim ve sağlık gibi alanlarda paylaşımlarda bulunmak dostluğumuzu daha da güçlendirecektir. Öğrenci değişim programı ile işadamlarının karşılıklı ziyaret programının kısa sürede gerçekleştirilebiliriz.”

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Bosna Hersek’te ziyaret ettikleri Ilijas Belediye Başkanı Nusret Masic’in Türkiye’den bir kardeş şehirleri olması isteğinin karşılık bulmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Baysak, Karabağ’a Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ile kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi.