Baysak’tan Umar’a taziye ziyareti

2012-01-18-bhfk-04Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İzmir Konsolosu Uğur Umar’ı ziyaret ederek baş sağlığı dileğinde bulundu. Merhum KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirten Baysak, onun Kıbrıs ve Türk dünyası için yaptıklarının unutulmayacağını söyledi.
KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar’ı ziyaret eden Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, “Büyük bir devlet büyüğünü, bir mücadele insanını, bir dava adamını, Türk dünyasının bilge isimlerinden Rauf Denktaş’ı kaybettik, çok üzgünüz” dedi. Baysak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Karşıyaka Belediye Başkanlığım sırasında ‘Karşıyaka Belediyesi İnsan Hakları Ödülleri’nin ilkini Bosna Hersek’in kurucu Cumhurbaşkanı rahmetli Alija Izetbegovic’e, ikincisini de KKTC kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’a vermiştik. Kendisiyle yakından tanışıyorduk. Cumhurbaşkanlığından ayrıldıktan sonra Talat Paşa Komitesi’nde de çalışmalarımızı beraber sürdürüyorduk. Kıbrıs ve Türk dünyası için yapıklarını unutmamız mümkün değil.”

KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar da merhum kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ölümüyle bir eksildiklerini söyledi. Denktaş’ın cenazesinde bütün Türkiye’nin orada olduğunu dile getiren Umar, “Cenaze töreni en güzel mesaj oldu. Anavatanın KKTC’nin arkasında olduğu görüldü. Merhum Denktaş, ölümünde dahi liderlik etti” dedi.

Baysak, Karşıyaka Belediye Başkanlığı sırasında hazırlanan ve Terbay Şirketler Grubu tarafından yayımlanan “Karşıyaka” adlı monografi kitabını merhum Rauf Denktaş’ın oğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş’a iletilmek üzere KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar’a verdi. Baysak, KKTC İzmir Konsolosluğu’nda açılan taziye defterine şunları yazdı:
“Kendisine her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu bu dönemde kaybettiğimiz, Kıbrıs Türkleri ve Türk Dünyasının büyük lideri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş’ı unutulmaz büyük bir acı, şükran, saygı ve rahmetle anıyorum. Dostluğumuz kaybettiğimiz ana kadar devam etti. Kıbrıs ve Türk dünyası ile ilgili düşünce ve görüşlerini devam ettirdiğimiz takdirde vasiyetini yerine getirmiş olacağız. Aziz hatırasını saygıyla anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.”

Ahmet Kemal Baysak, KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar’a ziyareti anısına Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ile kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi.