Bosna Hersek dostları konsolosluğu ziyaret etti

Yıllar önce eşleriyle birlikte Bosna Hersek ziyaretine katılan TRT İzmir Bölge Müdürü Muharrem Acar ile oğlu Sedat Ali Acar ve İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Aral, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ı ziyaret etti. Bosna Hersek ziyaretinde Srebrenica katliamının anma yılında ve toplu definler sırasında Potoçari Anıt Mezarlığı’nda gördüklerini ve yaşadıklarını hiç bir zaman unutmadıklarını belirten Acar ve Aral, her Türk’ün katledilen soydaşlarımızın yattığı anıt mezarlığı görmesi ve ziyaret etmesi gerektiğini dile getirdi.

Çeşitli illerde kurulu derneklerin ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun bu ziyaretleri teşvik etmesinin yerinde olacağını söyleyen konuklarımız Muharrem Acar ve Osman Aral, burayı ziyaret etmeden okunan kitaplardan, izlenen filmlerden yaşanan trajediyi tam olarak anlamanın mümkün olmadığını kaydetti. TRT Bölge Müdürü Muharrem Acar, kurum olarak bu konuda Bosna Hersek’in, konsolosluğumuzun ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun yapacağı çalışmalarda her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirtti.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, onur duyduğunu belirttiği ziyaretleri anısına Acar ve Aral’a Bosna konsolosluğu ile kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi. Baysak, konuklarına “Türkiye’deki Boşnaklar” albümü ile “Uştipak’tan Sevdalinkaya Boşnaklar” adlı Türkçe, Boşnakça ve İngilizce hazırlanan kitapları da armağan etti.