Cumhuriyet Savcı’sı Karakaya kitabını armağan etti

Ağır Ceza Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya, gazeteci – yazar Av. Birol Keskin ile birlikte Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret etti. Karakaya, kaleme aldığı “Ağlayan Bosna / Ölüme Giderken / Bosna Soykırımı Romanı” adlı kitabı imzalayarak Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’a armağan etti.

Berkant Karakaya, bugüne kadar hiç Bosna Hersek’e gitmediğini, ancak okudukları, izledileri ve Bosna Hersek’i ziyaret edenlerin anlattıklarından yola çıkarak bir roman yazdığını anlattı. Bu kitabın bir belgesel olmadığının altını çizen Karakaya, Baysak’tan kitabı incelemesini, görüşlerini bildirmesini istedi, konsolosluğu ziyareti sırasında Bosna Hersek ile ilgili bilgi edinme fırsatı bulduğu için memnun olduğunu dile getirdi.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysa Berkant Karakaya’ya ve gazeteci – yazar Av. Birol Keskin’e ziyaretleri anısına Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ile kurucusu ve onursal başkanı olduğum Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’muzun flamalarını verdi. Baysak, Karakaya’ya “Türkiye’deki Boşnaklar” albümü ile “Uştipak’tan Sevdalinkaya Boşnaklar” adlı Türkçe, Boşnakça ve İngilizce hazırlanan kitapları da armağan etti.