Bosna Hersek’in bağımsızlık ilanının 20. yıldönümü kutlandı

Türkiye’de eğitim gören Boşnak öğrenciler tarafından kurulan Genç Boşnaklar Derneği İstanbul (GBDİ), Bosna Hersek’in bağımsızlık ilanının 20. yıl dönümü dolayısıyla bir program hazırladı. Etkinliklerde Emina Dzelilovic (Yönetim Kurulu Başkanı), Vedad Halilovic – Başkan Yardımcısı), Nihad Dostovic (Genel Sekreteri), Azra Hadziibrisevic (Sayman), Aida Tufek –Yönetim Kurulu Üyesi), Amer Sijahovic (Yönetim Kurulu Üyesi), Azemina Brkan (Yönetim Kurulu Üyesi) görev aldı.

GBDİ’nin bu etkinliklerini destekleyen Balkan Sosyal, İktisadi ve Akademik İşbirliği Derneği (BALKANSİAD), 2 Mart 2012 Cuma günü İstanbul Hidiv Kasrı’nda konuklar onuruna akşam yemeği verdi. Bu yemeğe Bosna Hersek Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanı Sayın Damir Maşiç, Bosna Hersek Federasyonu Kültür Bakanı Sayın Salmir Kaplan, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Amerika Balkan Dernekleri Federasyonu (FEBA) Başkanı Sayın Dr. Aras Konjhodzic de katıldı.

Yemekte, konuk bakanlar ve Dr. Konjhodzic ‘in yanı sıra Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak da bir konuşma yaptım. Baysak, konuşmasında Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gecenin ev sahipliğini üstlenen BALKANSİAD’ın Başkanı Adnan Vardarlı da derneğin kuruluşundan bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler vererek yönetim kurulu üyeleriyle toplantıyı onurlandıran konukları tanıttı.

3 Mart 2012 Cumartesi akşamı GBDİ’nin Siyasal Vakfı Merkezi’nde, BALKANSİAD’ın desteğiyle düzenlediği “Bosna Hersek Bağımsızlık Günü” ve “Bosna Hersek ile Türkiye’nin Dostluk Gecesi” programına Bosna Hersek Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanı Damir Maşiç, Bosna Hersek Federasyonu Kültür Bakanı Salmir Kaplan konuşmacı konuklar olarak katıldı. Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Sayın Neccara Zlatar Ercan da toplantıda yer aldı.

22. Dönem AKP Sakarya Milletvekili Dr. Süleyman Gündüz’ün yönetiminde yapılan toplantıya (FEBA) Başkanı Dr. Aras Konjhodzic, Bosna Hersek Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanı Damir Maşiç, Bosna Hersek Federasyonu Kültür Bakanı Salmir Kaplan ve BALKANSİAD Başkanı Adnan Vardarlı, konuşmacı olarak katıldı. Konuşmalardan sonra konuşmacılara ve GBDİ yöneticilerine Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Sayın Muzaffer Güneş federasyonun flamasını, Sefaköy Çağdaş Bosna Sancak Dayanışma Eğitim Kültür Derneği Başkanı Sayın Salih Hacıoğlu da federasyonumuzun albümünü verdiler.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak da fahri konsolosluğun flamasını vererek federasyonumuz ve konsolosluğun çalışmaları hakkında bilgi sundu. GBDİ yöneticileri de diğer konuşmacılara, destek ve katkılarından dolayı Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’a birer teşekkür belgesi verdi.