Bosna-Hersek’te yaşanan acılar Bornova’da hatırlandı

Bosna Hersek’in Zenica kentinden gelen “Aşlama Kadın Derneği”, Bornova’da 3 yıl önce hayatını kaybeden yazar Fikret Fazlagiç’in kaleme aldığı Türkiye’de yaşayan Boşnaklar’ı anlatan kitabı tanıtttı. Bornova Belediyesi Nikah Salonu’ndaki etkinlikte Aşlama Kadın Derneği tarafından resim ve elişi sergisi de açıldı

Bosna Hersek’in Zenica kenti Vranduçka Köyü’nden gelen “Aşlama Kadın Derneği” Bornova Nikah Salonu’nda “Türkiye’deki Boşnaklar” kitabını tanıtarak elişi ve resim sergisi düzenledi. Sergiyi Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da gezdi. Bosna-Hersek’te yaşayan şehit yakını kadınların yaptığı el işi bir oya takımını satın alan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır yaraların hep birlikte sarılması gerektiğini söyledi. Nikah Salonu’nda sergilenen elişi ürünlerinin tamamı Bosna-Hersekli şehit yakınlarına destek amacıyla Bornovalı duyarlı vatandaşlar tarafından satın alındı.

Sergiden önce ziyaret

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı ilk önce makamında ziyaret eden “Aşlama Kadın Derneği Başkanı Hediya Sehiç Başkan Sındır’a yöresel kilim hediye etti. Başkan Sındır ise Dernek Başkanı Hediya Sehiç‘a üzerinde Bornova Belediyesi resminin yer aldığı plaket ve el işi şekerlik hediye etti.
3 yıl önce vefat eden yazar Fikret Fazlagiç’in ‘Türkiye’deki Boşnaklar’ kitabını yayına hazırlayıp bastıran Zenica Şehri Kütüphanesi Müdürü Midhat Kasap, “Bosna-Hersek’ten gelerek Bornova’da Türkiye’deki Boşnaklar kitabını tanıtmak çok güzül bir duygu. Sevgili dostum Fikret Fazlagiç bu kitap üzerinde 13 yıl çalıştı. Uzun yıllar boyunca süren bu çalışmayı derleyip yayına sunduk. Burada sizlerle buluşturduk. Bundan büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Bornova’da Bosna-Hersek için yapılan etkinliklerin çok önemli olduğunu belirten Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, “Bosna’da yaşanan soykırımda hanımlar çocuklarını, eşlerini, kardeşlerini kaybettiler. O kadınları bir araya toplayan Dernek, onları yeniden yaşama döndürüp sosyal hayata bağladı. Bosna-Hersek’ten gelen misafirlerimize sergi ve kitap tanıtımı yapmalarında büyük destek sunan Bornova Belediye Başkanımız Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a çok teşekkür ediyorum” dedi.
Bosna-Hersek’li dostların ziyaretinin Bornova için çok özel olduğunu ifade eden Başkan Sındır, “Bosna-Hersek’li kardeşlerimizle aynı topraklarda yaşıyoruz. Belki dilimiz farklılaştı ama birbirimizi anlıyoruz. Biz Bosna’da yaşanan o acı dolu günleri unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Ancak asıl olan önümüzdeki nesillere barış ve kardeşlik dolu bir dünya bırakmaktır” diye konuştu.