Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Baysak’ı ziyaret etti

Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Niksic, Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı’nca düzenlenen 15. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne katılmak üzere İzmir’e geldi. Başbakan Niksic, Marmara Grubu Vakfı ve İzmir Ticaret Odası tarafından Swiss Otel’de düzenlenen zirve öncesinde Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret etti. Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Niksic’in ziyaretine Bosna Hersek Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Adnan Hadzikapetanovic ve Bosna Hersek Büyükelçisi Dragoljup Ljepoja da katıldı.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, ziyaret sırasında Başbakan Niksic’e konsolosluğun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği ile Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun etkinliklerine ilişkin bilgi sunan Baysak, iki ülke arasında her alanda işbirliğinin gelişmesi için çaba harcadıklarını dile getirdi. Fahri Konsolos Baysak, Başbakan Niksic ve beraberindekilerin ziyaretinden büyük mutluluk ve onur duyduğunu dile getirdi.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Adnan Hadzikapetanovic, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın Türkiye Bosna Hersek arasında her alanda işbirliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarını yakından ve memnuniyetle izlediklerini söyledi. Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Niksic, 15. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne katılmak üzere İzmir’e ilk kez geldiğini belirtti. Fahri konsolosluğun şeref defterine yazarak imzalayan Başbakan Niksic, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın iki ülke arasında ilişkilerin gelişmesi için örnek çalışmalarda bulunduğunu, gösterdiği çaba ve çalışmaların takdire değer ve memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Baysak, Federasyonu Başbakanı Nermin Niksic ile Bosna Hersek Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Adnan Hadzikapetanovic ve Bosna Hersek Büyükelçisi Dragoljup Ljepoja’ya ziyaretleri anısına Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ile kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi. Baysak, konuklarına “Türkiye’deki Boşnaklar” albümünü, geleneksel ebru sanatı uygulanmış doğal taşlarla oluşturulan tablo plaketler armağan etti.

Ziyarete Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği (SSDBiH) Başkan Yardımcısı Hasan Şehoviç ile Terbay Şirketler Grubu yöneticileri Şükrü Baysak, Hüseyin Baysak ile Gökçe Baysak da katıldı. Başbakan Nermin Niksic, Müsteşar Hadzikapetanovic ve Büyükelçi Ljepoja ve Ahmet Kemal Baysak ile birlikte Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nun sanat galerisini gezdi, sergilenen eserler hakkında bilgi aldı. Konuk Başbakan, galeride Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın savaştan hemen sonra bir grup aktivistle birlikte gittiği Bosna Hersek’te çekilen fotoğraflarının sergilendiği bölümü uzun uzun inceledi.