Rozaje ile Buca Belediyesi kardeş şehir olma yolunda

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, 30 Mayıs 2012 Çarşamba günü, Karadağ Cumhuriyeti Parlamento Başkan Yardımcısı Karadağ – Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Rifat Rastoder ile birlikte Rožaje Belediyesi’ni ziyaret etti. Baysak ve Rastoder, Rožaje Belediye Başkanı Nusret Kalač ve Rožaje Belediye Meclis Başkanı Vehbija Honsić ile toplantıda bir araya geldi.

Ahmet Kemal Baysak, Rožaje ile İzmir’in metropol alandaki Buca Belediyesi’nin kardeş şehir olmasına ilişkin Buca Belediye Meclisi’nin karar aldığını ve bu karar ile ekindeki bilgilerin Rožaje Belediyesi’ne gönderildiğini belirtti. Rožaje Belediye Başkanı Nusret Kalač, Haziran ayı içinde yapılacak meclis toplantısında Rožaje Belediye Meclisi’nin de Buca Belediyesi ile kardeş şehir kararı alacağını söyledi.

Bu ziyaretten çok etkilendiğini ve Rožaje’nin Türkiye’de unutulmadığını gördüklerini anlatan Rožaje Belediye Başkanı Kalač, bu çalışmalarla her iki belediye arasında her alanda işbirliğinin ülkeleri ve belediyeleri için yararlı olacağına inandığını dile getirdi. [30 Mayıs 2012]