Komsic ve Izetbegovic’in kabulleri

Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Yönetim Kurulu, 1 Haziran 2012 Cuma günü Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı’nı ziyaret etti. SSDBiH Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Zaim Pasiç başkanlık ettiği heyeti, önce Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Zeljko Komsic, daha sonra Cumhurbaşkanı Bakir Izetbegovic tarafından kabul edildi.

Sayın Komsic ve Sayın Izetbegovic’e Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği’nin (SSDBiH) çalışmaları hakkında bilgi verdi. Tüm dünyaya yayılmış Bosna Hersekli göçmenlerin yönetimden istek ve beklentilerini iletti.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Konsolosluğun başvurusu üzerine Bayraklı – Bornova aksında yeni açılan bir bulvara Bosna Hersek Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Alija Izetbegovic’in adının verilmesini kararlaştırdığını anlattı. Baysak, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı kararın örneğini ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun yazısının bulunduğu dosyayı Cumhurbaşkanı Bakir Izetbegovic’e sundu.

Cumhurbaşkanı Izetbegovic, çok duygulandığını, gösterilen bu vefanın ve kadirşinaslığın Türkiye ile Bosna Hersek arasında var olan dostluk ve kardeşliğin güçlü olduğunu gösterdiğini dile getirerek Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak bu kararı alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Meclisi’ne teşekkürlerini iletmesini istedi. [01 Haziran 2012]