Baysak “Sakin Şehir”e kardeşlik önerdi

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Türkiye’nin CittaSlow (sakin şehir) başkenti Seferihisar’ın Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Başarılı çalışmalarından dolayı Soyer’i kutlayan Baysak, “Sakin şehir” Seferihisar Belediyesi ile Bosna Hersek’ten bir belediyenin kardeş şehir olmasını arzu ettiklerini söyledi.

1994 – 1999 yılları arasında Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, ziyarette Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yerel yöneticilik deneyimlerini ve anılarını paylaştı. Baysak, “İlçenizde fevkalade güzel hizmetler yapıyorsunuz. Sizi medyadan da takip ediyorum. Sakin şehir çaışmalarıyla Seferihisar’ın ve Türkiye’nin adını tüm dünyaya duyuruyorsunuz. Başarılı çalışmalarınızdan ve hizmetlerinizden dolayı kutluyorum” dedi.

Ahmet Kemal Baysak, Soyer’e fahri konsolosluk görev bölgesinin İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Çanakkale, Burdur, Isparta, Afyon, Antalya, Uşak, Balıkesir, Kütahya illerini kapsadığını anlattı. Görev bölgesinde bir çok belediyenin Bosna Hersek’in çeşitli kentlerinden belediyelerle kardeş şehir olmasını sağladığını söyleyen Baysak, sakin şehir Seferihisar’la da Bosna Hersek’ten bir belediyenin kardeş şehir olmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın ziyaretinden onur ve büyük mutluluk duyduğunu belirten Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, onun belediye başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaların hala konuşulduğunu söyledi. Kardeş şehir önerisi için Baysak’a teşekkür eden Soyer, “Bosna Hersek’ten bir kardeş şehrimizin olması bizi gerçekten sevindirir. Uygun göreceğiniz bir belediye ile kardeş şehir görüşmelerini hemen başlatabiliriz” dedi.

Kardeş şehir ilişkilerinin genellikle sözde kaldığını, ilişkilerin geliştirilemediğini, heyetlerin karşılıklı ziyaretleri düzeyinde kaldığını anlatan Tunç Soyer, “Biz kardeş şehir ilişkilerinin içinin doldurulmasından yanayız” diye konuştu. Soyer, “CittaSlow ağında Bosna Hersek’ten bir şehir yok. İlişki kuracağımız kardeş şehrimizin CittaSlow kriterlerini taşımasına, hatta ülkenin ilk sakin şehri olmasına katkı sağlayabiliriz” diye ekledi.

Baysak, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ciddi ve içtenlikli yaklaşımı için teşekkür etti, Bosna Hersek’teki görüşmelerinin ardından kardeş şehir önerisinde bulunacağı belediyeyi bildireceğini söyledi. Soyer, Baysak’a ziyareti için teşekkür ederek Nedim Atilla ile Nezih Öztüre’nin kaleme aldığı “Teos’tan Sakin Bir Şehire Seferihisar” adlı kitabını verdi.

Baysak da Tunç Soyer’e Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ile kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verirken “Türkiye’deki Boşnaklar” albümü ile 1995 yılında yaşanan katliamı anlatan “Srebrenica” adlı kitabı armağan etti.