Bosna Hersek ve Alija Izetbegovic Sergisi İzmir’de

Sefaköy Çağdaş Bosna Sancak Dayanışma Eğitim Kültür Derneği’nce düzenlenen “Bosna Hersek ve Alija Izetbegovic Sergisi”, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nun desteğiyle İstanbul’dan sonra İzmir’de ziyarete açıldı. Kültürpark’taki İzmir Sanat’ta düzenlenen sergi, Bosna-Hersek’in kurucu devlet başkanı merhum Alija Izetbegovic’in yaşamından kesitleri yansıtan fotoğrafları ve özel eşyalarından oluşuyor.

Serginin açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Bosna-Hersek’in yeni Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Şehoviç, Alija Izetbegovic Müzesi yöneticisi Adnan Zisko, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Geçen Dönem Başkanı Cemal Şenel, TBHKDF Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Biçer, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül, Sefaköy Çağdaş Bosna Sancak Dayanışma Eğitim Kültür Derneği Başkanı Salih Hacıoğlu, Urla Bosna Sancak Karadağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fehim Didin ile İzmir’de yaşayan Boşnak kökenli vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninden sonra konuklara Boşnak böreği sunuldu. Sergi 07 Aralık 2012 gününe kadar açık kalacak. 01 – 31 Ekim 2012 tarihleri arasında İstanbul’da Maksem – Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde ziyaret edilen “Bosna Hersek ve Alija Izetbegovic Sergisi”, İzmir’den sonra Bursa’da ve Ankara’da ziyarete açılacak.