Bosna Hersek Travel Turkey’e bakan düzeyinde katılacak

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan “Travel Turkey İzmir” Turizm Fuar ve Konferansı’nda Bosna Hersek de yerini alacak. İzmir’deki yılın son turizm fuarında Türkiye ile turizm alanında işbirliğinin geliştirilmesini hedefleyen Bosna Hersek bakan düzeyinde temsil edilecek.

Turizm Fuar ve Konferansı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Hannover-Messe İnternational İstanbul ve İZFAŞ ortaklığıyla altıncı kez 06-09 Aralık 2012 tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek. Fuara katılan ülkeler arasında bulunan Bosna Hersek de 2 No’lu Hol D117 standında kültürel ve turistik değerlerini tanıtacak.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın verdiği bilgiye göre, turizm sektörünün İzmir’deki büyük buluşmasında Bosna Hersek, federal hükümet ve Tuzla kantonundan bakan düzeyinde temsil edilecek. Turizmcilerin İzmir’deki büyük buluşmasına Bosna Hersek Federal Hükümeti Çevre ve Turizm Bakanı Branka Đurić, Bakanlık Sözcüsü Mija Martina Barbarić ile Bosna Hersek Turizm Sektörü Temsilcisi Bisera Hotić katılacak.

Tuzla Kantonu Ticaret, Turizm ve Ulaşım Bakanı Aziz Čačković ile Tuzla Kantonu Turizm Birliği yetkilileri de Travel Turkey İzmir’de, bölgelerinin turistik avantajlarını turizm profesyonelleriyle paylaşacak. Fuara gelecek Bosna Hersek Federal Çevre ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat Grubu, Travel Turkey İzmir’de gösterilerek yapacak.

Bosna Hersek Federal Hükümeti Çevre ve Turizm Bakanı Branka Đurić, 6 Aralık 2012 Perşembe günü saat 15.00’te İzmirli medya mensuplarıyla Bosna Hersek standındaki basın toplantısında bir araya gelecek. Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Bosna Hersek’in bakanlık düzeyinde temsilinin fuara verilen önemin göstergesi olduğunu belirterek şu görüşleri dile getirdi:

“Kültürel ve tarihsel bağlarımız olan dost ve kardeş ülke Bosna Hersek ile Türkiye arasında, her alanda işbirliğinin geliştirilmesi için çaba harcıyoruz. Bosna Hersek’te Türkiye’nin, Türkiye’de Bosna Hersek’in tanıtılması çok önemli. Turizm hareketliliği, iki ülke arasındaki kültürel ve tarihsel bağların geliştirilmesine değerli katkılar sağlayacaktır. Bu fuarın Türkiye ile Bosna Hersek arasında turizm alanında işbirliği imkanlarının ele alınacağı önemli bir platform olacağına inanıyorum.”