Baysak, Avustralya Sydney’de Boşnaklar ile bir araya geldi

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Avustralya Sydney’de bir dizi görüşme yaptı. Baysak, Sydney’de Avustralya Bosna Hersek Kültür Dernekleri Birliği’nin Başkanı ve aynı zamanda Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği (SSDBiH) Avustralya Kongre Delegesi Elvis Keranovic tarafından karşılandı.

Ahmet Kemal Baysak, Keranovic’in yaptığı program çerçevesinde önce Türkiye Cumhuriyeti Sydney Başkonsolosu Gülseren Çelik ve Konsolos Yardımcısı Emin Akseki’yi ziyaret etti. Baysak, Sydney’de Türk toplumu tarafından yapılan Gelibolu Camisi ve imamı Musa Çelik’i (Bartınlı), Boşnak topluluğunun Sydney’de yaptırdığı Gazi Husrev Beg Camisi ve imamı Jasmin Bekric’i, 1973 yılında kurulan Avustralya – Türk Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Ahmet Kemal Baysak, Dernek Başkanı Beşir Karasu, Başkan Yardımcısı Recep Kıvrak, Genel Sekreter Ezel Cubiter, Muhasip Figen Karahan, Yönetim Kurul Üyeleri Ayhan Karadağ, İmamettin Kasımov, Nervan Kuran, Ömer Karasu, Arzu Dursun, Nazan Karasu, Murat Durun, Menekşe Sağan, Ummara Çelebi, Hikmet İsmailov ve Mehmet Darıverenli ile bir araya geldi. Avustralya – Türk Dayanışma Derneği’nin bu ülkede yaptığı çalışmalar hakkında geniş bilgi verildi.

Keranovic’in yaptığı organizasyonda, Sidney’deki Boşnak topluluğuyla bir araya gelen Baysak, bilgi alışverişinde bulundu. Ahmet Kemal Baysak, ziyaretleri sırasında Başkansolos Gülseren Çelik, Gelibolu Camisi imamı Musa Çelik’i, Gazi Husrev Beg Camisi imamı Jasmin Bekric’e, Avustralya – Türk Dayanışma Derneği Başkanı Beşir Karasu’ya federasyonun ve konsolosluğun flamalarını vererek Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonumuzun çalışmaları hakkında bilgi sundu.
15 Ocak 2013