CHP Milletvekili Prof. Dr. Güler’in konsolosluk ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ı ziyaret etti. Baysak, ziyaret sırasında Prof. Dr. Güler’e konsolosluğun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği (SSDBiH) ile Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun (TBHKDF) etkinliklerine ilişkin bilgiler aktaran Ahmet Kemal Baysak, Bosna Hersek ile Türkiye arasında her alanda işbirliğinin geliştirilmesi için çaba harcadıklarını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, uzun yıllar önce Karadağ’ın Gusinje kentinden Tükiye’ye göç eden bir Boşnak ailenin kızı olduğunu ve ailesinin Bergama’ya yerleştiğini anlattı. Hiç gitmediği ata topraklarını çok merak ettiğini ve görmek istediğini söyleyen Prof. Dr. Güler, bu konuda Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın deneyimlerinden ve yol göstericiliğinden yararlanmayı arzu ettiğini dile getirdi.

Ziyarette Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği (SSDBiH) Başkan Yardımcısı Hasan Şehoviç ile Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Önceki Dönem Başkanı Cemal Şenel de hazır bulundu. Ahmet Kemal Baysak, Boşnak kökenli İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler’in ziyaretinden büyük mutluluk ve onur duyduğunu söyledi.

Prof. Dr. Güler, Baysak ile birlikte Konsolosluğun sanat galerisini gezdi, sergilenen eserleri inceledi, bilgi aldı. Ahmet Kemal Baysak, Prof. Dr. Birgül Ayman Güler’e konsolosluğu ziyareti anısına Mostar Köprüsü’nün fotoğrafının basılı olduğu bir tuval ile Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nun, kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi. Mugdim Galijasevic’in kaleme aldığı “Mezardaki Gözyaşı” adlı kitabı armağan etti.