Bosna Hersek Savunma Bakanı Baysak’ı ziyaret etti

Bosna Hersek Savunma Bakanı Zekerijah Osmić, tatil amacıyla geldiği İzmir’de Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret etti. Bakan Osmić, adı Kakanj kentinde meydana verilen Fahri Konsolos Ahmet Kemal Baysak’ı kutladı.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, ziyaret sırasında Bakan Osmić’e konsolosluğun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği ile Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun etkinliklerine ilişkin bilgi sunan Baysak, iki ülke arasında her alanda işbirliğinin gelişmesi için çaba harcadıklarını söyledi.

Bakan Osmić’in eşi Advija Osmić ile gerçekleştirdiği fahri konsolosluğu ziyaretine Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Önceki Dönem Başkanı Cemal Şenel de katıldı. Ahmet Kemal Baysak, Bakan Zekerijah Osmić ve eşi Advija Osmić’in ziyaretinden büyük mutluluk ve onur duyduğunu dile getirdi.

Bosna Hersek Savunma Bakanı Osmić, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın Türkiye Bosna Hersek arasında her alanda işbirliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarını yakından izlediklerini söyledi. Bakan Zekerijah Osmić, adının Kakanj kentinde bir meydana verilmesinin onur verici olduğunu belirterek Baysak’ı kutladı.

Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nun şeref defterine yazarak imzalayan Bosna Hersek Savunma Bakanı Zekerijah Osmić, Ahmet Kemal Baysak ile birlikte konsolosluğun sanat galerisini gezdi, sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.

Baysak, Bosna Hersek Savunma Bakanı Zekerijah Osmić’e ziyareti anısına Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nun, Cemal Şenel de onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi. Ahmet Kemal Baysak, konuk bakana “Karşıyaka” monografisini ve onur belgesini armağan etti.