SSDBIH Yönetim Kurulu Bihac’ta toplandı

Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği (Svjetski Savez Dijaspore Bosne i Hercegovine – SSDBiH) Yönetim Kurulu 10 – 13 Ekim 2013 tarihlerinde Bosna Hersek’in Bihac şehrinde, Bihac Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya Bosna Hersek Fahri Konsolosu ve TBHKDF Kurucu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, SSDBiH Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Sehovic ile birlikte katıldı.
Hırvatistan, Slovenya, İtalya, Türkiye, Avusturya, Almanya, İsviçre, Danimarka, Norveç, İsveç, İngiltere’deki diaspora örgütlerinin yönetici ve temsilcileriyle gaziler toplantıya katılanlar arasında yer aldı. Düzenlenen yuvarlak masa toplantılarında, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlar arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi üzerinde duruldu. Bosna Hersek ile diaspora arasında koordinasyonun geliştirilmesi, diasporanın anavatanla bağlarının güçlendirilmesi, diasporanın sahip olduğu sermayenin Bosna Hersek’e nasıl çekilebileceği tartışılan konular arasında yer aldı.
Bihac Belediye Başkanı Emdžad Galijašević, dünyanın her ülkesinde yaşayan Bosna Hersek diasporasına kapalı bulunan fabrikaların açılması, eskisi gibi çalışır hale getirilmesi, işsizliğin önlenmesi için Bihac’a yatırım çağrısında bulundu. Galijašević, yatırım yapmak isteyenlere her türlü kolaylığın sağlanacağını dile getirdi. 10 – 13 Ekim 2013