Bosna Hersek ekonomisi Viyana’da ele alındı

Bosna Hersek ekonomisinin durumu, yaşanan sorunlar, nedenler ve çözüm yolları Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen toplantıda ele alındı. Avusturya’daki Bosnalı Akademisyenler Topluluğu tarafından düzenlenen toplantı, 22 Kasım 2014 günü Viyana Diplomasi Akademisi’nde gerçekleştirildi.

Toplantı, Bosna Hersek Orta Bosna Kantonu Sanayi Bakanı Sedzad Milanović, Bosna Hersek Federasyonu eki Savunma Bakanı ve Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi (BİGMEV) Ülke Direktörü Selmo Cikotic, Bosna Hersek’in Avusturya Büyükelçisi Dr. Tanja Milašinović Martinović, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği (SSDBiH) Başkanı Hasan Šehović, Avusturya’daki Bosnalı Akademisyenler Topluluğu Başkanı Siradj Duhan, Avusturya’da yaşayan işadamları ve akademisyenleri bir araya getirdi.

Bosna Hersek’te uzun zamandır devam eden ekonomik krizin nedenleri ve bunu çözmek için ne yapılması gerektiğini konu edinen paneli Avusturya’daki Bosnalı Akademisyenler Topluluğu’ndan Sanjin Merdzan yönetti. Panele Bakan Sedzad Milanović, eski Bakan Selmo Cikotić, Büyükelçi Dr. Tanja Milašinović Martinović, Fahri Başkonsolos Ahmet Kemal Baysak, SSDBiH Başkanı Hasan Šehović, işadamı Siradj Duhan konuşmacı olarak katıldı.

Panelistler, “Bosna Hersek’teki uzun süreli ekonomik krizin oluşmasının nedenleri ve bu krize yol açan nedenleni ortadan kaldırmanın yollarını” tartıştı. “Bosna Hersek’in ekonomik potansiyeli”, “Bosna Hersek’in ekonomik krizden çıkma çabalarında diyasporaya düşen görev”, “Bosna Hersek’in pazar deneyimi” konuları ele alındı.

Üniversite Profesörü, Yazar Dzevad Karahasan, Sırbistan Cumhuriyeti Avusturya Büyükelçisi Pero Janković, eski Avusturya Cumhuriyeti Bosna Hersek Büyükelçisi Donatus Köck’ün onur konuğu olduğu toplantıyı işadamları Siradj Duhan, Sanin Merdžan, Kemal Mustedanagić, Edin Čizmić, Admir Zayko da izledi.

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği (SSDBiH) Başkanı Hasan Šehović, gecenin sonunda Avusturya’daki Bosnalı Akademisyenler Topluluğu Başkanı Siradj Duhan’ı başarılı etkinlik nedeniyle kutladı. Baysak ve Šehović, Duhan’a günün anısına bir çini tabak ile Bosna Hersek Fahri Başkonsolosluğu’nun, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını armağan etti.