İzmir’den Doboj Istok’a çöp kamyonu armağan

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bosna Hersek’te geçen yıl Mayıs ayında yaşanan sel felaketi yaşayan Doboj – Istok (Doğu Doboj) kentine hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu armağan etti. Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın isteği üzerine, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla alınan çöp kamyonu Doboj – Istok Belediyesi’ne teslim edilmek üzere yola çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hidrolik çöp sıkıştırma mekanizmasının bulunduğu Mercedes Atego markalı kamyonu Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak’a teslim etti. Kocaoğlu, Doğu Doboy Belediye Başkanı Kemal Bratić ile Belediye Meclis Başkanı Ferid Konjić’e iletilmek üzere, çalışmalarında başarılar dileğini içeren bir mektup ile belediye meclis kararını verdi.

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Bosna Hersek Fahri Başkonsolosluğu’nun bahçesindeki devir teslim törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Amet Kemal Baysak’ın yanı sıra Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Başkanı Zekai Erşan, TBHKDF Önceki Dönem Başkanı ve Bornova Belediye Meclis Üyesi Cemal Şenel, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Atilla Baysak, Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış da katıldı.

Hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonunun teslim töreninin ardından Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Fahri Başkonsolos Ahmet Kemal Baysak’la bir araya geldi. Kocaoğlu, Baysak’ın gerek Türkiye’de, gerek Bosna Hersek’te yaptığı çalışmalarla iki ülke arasında arasındaki ilişki ve işbirliğinin gelişmesine önemli katkıda bulunduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ziyaretinden onur ve mutluluk duyduğunu belirten Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Başkonsolosluğun ve federasyonun çalışmaları ve etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Srebrenica katliamının bu yıl 20. yıldönümü olduğunu haırlatan Baysak, Kocaoğlu’nu bu yıl 11 Temmuz’da düzenlenecek anma ve toplu defin törenine katılmaya davet etti.

Ahmet Kemal Baysak, Aziz Kocaoğlu’na ziyareti anısına Bosna Hersek Fahri Başkonsolosluğu ile Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi. Kocaoğlu, Fahri başkonsolosluğun şeref defterine şunları yazdı:

“Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu binasında sayın büyüğümüz Kemal Baysak’ı bugün ziyaret ettim. Ziyaret nedenim, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bosna Hersek’e bir çöp kamyonu teslimi ile ilgili. Sayın Kemal Baysak her zamanki konuk severliği ve zerafetiyle bizi karşıladı ve ağırladı. Sayın Kemal Baysak’a Bosna Hersek’e, İzmir’e ve ülkemize yaptığı fahri katkılardan dolayı hem kendi adıma hem de İzmirli hemşehrilerim adına minnet ve şükran duygularımı sunuyor, sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Saygı ve hürmetlerimle. Aziz Kocaoğlu”