Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ziyaret

20150122-02Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) önceki dönem başkanı Cemal Şenel, TBHKDF Danışma Kurulu Üyesi Hüseyin Erciyas ile birlikte Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ziyaret etti. Ziyarete başkonsolosluk görevlisi Amel Sijecic de katıldı.

Baysak, greve seçilmesinden dolayı kutladığı Pekdaş’a başkonsolosluğun ve federasyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ahmet Kemal Baysak, Pekdaş’a kurucuları arasında bulunduğu Kıbrıs-Irak-Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu (KIBATEK) ve İzmir Üniversitesi işbirliğiyle, Konak Belediyesi ve Manisa Yunus Emre Belediyesi’nin ev sahipliğiyle 35. Uluslararası Edebiyat Töreni ve Şiir Dinletisi düzenlendiğini hatırlattı.

Konak Belediyesi’nin KIBATEK’e kuruluşundan buyana etkinliğe katkıları ve ev sahipliklerinden dolayı bir onur ve teşekkür belgesi vererek teşekkür eden Baysak, bundan sonra yapılacak etkinliklere desteklerinin sürmesini dilediğini iletti. Sema Pekdaş da bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da KIBATEK’in etkinliklerine her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a federasyonun ve başkonsolosluğun flamalarıyla Mostar Köprüsü’nün tuvale baskılı fotoğrafını ve Fatih Sultan Mehmet’in “Ahdname”sinin bir tıpkıbasımını armağan etti.
22 Ocak 2015