Mostar Yağmurları Müzik Topluluğu İzmir’de konser verdi

Bornova Belediyesi, Bosna Hersek’ten gelen Mostarske Kiše (Mostar Yağmurları) Müzik Topluluğu’nun unutulmaz konserine ev sahipliği yaptı. Bosna Hersek Fahri Başkonsolosluğu, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen konser, İzmir ve çevresindeki Boşnaklar’dan büyük ilgi gördü.

Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde gerçekleşen konserde Amra Dugalić yönetimindeki Mostarske Kiše Müzik Topluluğu, sevdalinkaların yanı sıra Türkçe şarkılar ve İstiklal Marşı’nı seslendirdi. Topluluğun konserini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği (SSDBiH) Başkanı Hasan Šehović, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun (TBHKDF) yönetimini oluşturan derneklerin başkanları birlikte dinledi.

Konseri dinleyen Boşnak vatandaşlar, zaman zaman topluluğun seslendirdiği sevdalinkalara eşlik etti. Dinleyicilerin coşkusuna ortak olan Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya konserin düzenlenmesine katkıları, Mostarske Kiše Müzik Topluluğu’nun yöneticisi Amra Dugalić’e de verdiklerini unutulmaz konser için teşekkür plaketi sundu. SSDBiH Başkanı Šehović birliğin, TBHKDF önceki dönem başkanları Cemal Şenel ve Zekai Erşan da Atila ve Dugalić’e teşekkür ederek federasyonun filamalarını verdi.

Mostarske Kiše Müzik Topluluğu’nun yöneticisi Amra Dugalić, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya Mostar Köprüsü’nün betimlendiği bir tabloyu armağan etti. Eşinin Boşnak, iki de Boşnak kız babası olduğunu dile getiren Atila,”Bosna Hersek’ten buraya gelerek bize bu güzel geceyi yaşatan sanatçılarımıza ve bu geceyi düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Amra Dugalić de konukseverlikleri için Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak’a, SSDBiH Başkanı Hasan Šehović’e, TBHKDF yöneticilerine teşekkür etti.

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül, Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış, Halilbeyli Bosna Hersek Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Eren, Aydın Boşnakları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Mergen ile İzmir Sancak Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Ok da Mostarske Kiše Müzik Topluluğu’nun konserini dinleyenler arasında yer aldı.