Uluslararası şölene katılan edebiyatçılar Baysak’ı ziyaret etti

Kıbrıs, Irak, Balkanlar, Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu’nca (KIBATEK) düzenlenen “28. Uluslararası Edebiyat Şöleni” 2 Aralık 2011 günü İzmir’de başladı. 1998 yılından bu yana düzenli olarak yurt içinde ve dışında gerçekleştirilen bu uluslararası etkinliğe Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, KKTC, Romanya, Slovenya, Türkiye ve Yunanistan’dan edebiyatçılar katılıyor.

“28. Uluslararası Edebiyat Şöleni”ne katılmak için çeşitli ülkelerden gelen edebiyatçılar, KIBATEK’in kurucularından ve destekçilerinden Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ı ziyaret etti. Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ziyaretine katılan KIBATEK Yönetim Kurulu üyeleri, kuruluşundan başlayarak uluslararası etkinliğe verdiği destek ve katkılardan dolayı Baysak’a teşekkür etti.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak da KIBATEK’in etkinliklerinin yalnızca Kıbrıs, Balkanlar ve Avrasya’da değil, Türkçe’nin konuşulduğu tüm coğrafyada gerçekleştirilmesini arzuladıklarını dile getirdi. Baysak, kuruluşuna öncülük ettiği KIBATEK’e destek vermeyi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğini söyledi.

Ziyarete katılan edebiyatçılar, Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’ndaki sanat galerisini gezdi, sergilenen eserleri inceledi. 28. Uluslararası Edebiyat Şöleni’ne katılan edebiyatçılar, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak ile anı fotoğrafları çektirdi.

KIBATEK’in açılış törenine ve şiir dinletilerine katılan Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, konuk edebiyatçıları onurlarına verdiği yemekte ağırladı.