Srebrenik ile Edremit kardeş kent olma yolunda

Bosna Hersek’in Tuzla kantonuna bağlı Srebrenik Belediye Başkanı Mehmed Bajraktarevic, Srebrenik Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sead Dedic ile birlikte İzmir’e geldi. Bajraktarevic ve Dedic, Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret etti.

Ziyarette konsolosluğun çalışmaları hakkında bilgi veren Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Bosna Hersek ile Türkiye arasında her alanda ilişki ve işbirliğinin gelişmesi için çaba harcadıklarını belirtti. Baysak, tarihi ve kültürel bağlarla bağlı iki ülke ilişkilerinin gelişmesi için bugünden sonra da çaba haracayacaklarını dile getirdi.

Srebrenik Belediye Başkanı Mehmed Bajraktarevic, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın her iki ülkedeki çalışmalarını çok iyi bildiklerini ve takdirle karşıladıklarını anlattı. Türkiye’den bir kardeş kentleri olmasını arzuladıklarını belirten Bajraktarevic, bu konuda Baysak’ın yardımını beklediklerini söyledi.

Bosna Hersek’in kuzeydoğusunda yer alan 49 bin nüfuslu Srebrenik’i çok iyi bildiğini belirten Ahmet Kemal Baysak, Balıkesir’in Edremit ilçesinin de Bosna Hersek’ten bir kardeş kenti olmasını arzuladığını kaydetti. Baysak, kardeş kent olmaları yolunda Srebrenik Belediye Başkanı Mehmed Bajraktarevic ile Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın önümüzdeki aylarda bir araya gelmelerini sağlayacağını belirtti.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Srebrenik Belediye Başkanı Mehmed Bajraktarevic’e ziyaret anısına konsolosluğun, kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi. Baysak, Bajraktarevic’e “Türkiye’deki Boşnaklar” albümü ile “Uştipak’tan Sevdalinkaya Boşnaklar” adlı Türkçe, Boşnakça ve İngilizce hazırlanan kitapları da armağan etti.

Srebrenik Belediye Başkanı Mehmed Bajraktarevic ve Özel Kalem Müdürü Sead Dedic, Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’ndaki sanat galerisini gezdi, sergilenen eserleri inceledi. Bajraktarevic, Baysak’a Bosna Hersek’in geleneksel kapı tokmağının yer aldığı dekoratif ürün ile kent tarihine ilişkin posterleri armağan olarak verdi.

Bajraktarevic ve Dedic, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak ile birlikte Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı, ardından Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan’ı ziyaret etti. Ziyaretlerde kentler ve üniversiteler arasında işbirliği ve karşılıklı öğrenci değişimi konuları ele alındı.