Turgutlu ile Gornji Vakuf kardeş kent olma yolunda

Bosna Hersek Fahri Konsolosu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucusu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Baysak, Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muharrem Baysak ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Muharrem Baysak, Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle “4. Ulusal Dama Şampiyonası “düzenleneceğini belirtti. Baysak, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ı 28 Ocak 2012 Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak ve iki gün sürecek şampiyonaya davet etti.

Ahmet Kemal Baysak, daha sonra Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan’ı ziyaret etti. Ziyarete Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muharrem Baysak ve yönetim kurulu üyeleri Ahmet Imırgı, Mehmet Sönmez, Gökçeyurt (Gerdeme) Köyü Muhtarı İlhan Kıygan, Halilbeyli Köyü Muhtarı Sabit Şahin, köy sakinlerinden Mustafa Celep de katıldı.

Birbirine tarihi ve kültürel bağlarla bağlı Türkiye ile Bosna Hersek arasında her alanda işbirliğinin gelişmesi için çaba harcadıklarını belirten Baysak, Bosna Hersek’in Gornji Vakuf kentinin Turgutlu ile kardeş kent olmasının arzu edildiğini söyledi. Ahmet Kemal Baysak, Gornji Vakuf Belediyesi’nin kardeş kent ilişkisi kurulması isteğine ilişkin niyet mektubunu Orhan’a verdi.

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, ilk kez bir kardeş şehirleri olacağını belirterek bu şehrin Bosna Hersek’ten olmasının sevindirici olacağını söyledi. Orhan, “Konuyu Turgutlu Belediye Meclisimizin Şubat ayı başında yapılacak toplantısında gündeme getireceğim. Belediye meclisimizin onayından sonra kardeş şehir görüşmelerine hemen başlayabiliriz” dedi. Orhan, Bosna Hersek Fahri Konsolosu al Baysak’a gösterdiği ilgi, katkı ve ziyareti için teşekkür etti.

Ahmet Kemal Baysak, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan’a ziyareti anısına Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ile kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi. Baysak, Orhan’a “Türkiye’deki Boşnaklar” albümü ile “Uştipak’tan Sevdalinkaya Boşnaklar” adlı Türkçe, Boşnakça ve İngilizce hazırlanan kitapları da armağan etti.