Buca ve Rozaje belediyeleri kardeş olacak

buca_rozaje01Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak’ın girişimleri ile Karadağ’ın Rozaje Belediyesi’ne Buca Belediyesi tarafından kardeş olma önerisi götürülecek. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’yı ziyaret eden Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Karadağ ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda katkı istedi.

Türkiye ile Karadağ arasında 500 yılı aşan tarih bağı, örf ve adet benzerlikleri ve akrabalıklar olduğunu söyleyen Kemal Baysak, “Karadağ Cumhuriyeti Meclis Başkan Yardımcısı Rıfat Rastoder ile birlikte Karadağ şehirleri ile Türkiye’deki şehirler arasında kardeş şehir ve belediye olmaları için birlikte çalışmalar yapıyoruz” dedi. Baysak, bir süre önce geçirdiği rahatsızlıktan dolayı Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya “geçmiş olsun” dileklerini de iletti.

Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya, CHP Meclis Grup Başkanvekili Hasan Sağlam, Meclis Üyesi Rıza Zayıfoğlu, Suat Nezir, Aydoğan Hepdemirgil’in de katıldığı ziyarette Kemal Baysak, Buca Belediye Başkanı Tatı ve meclis üyelerinden bu kardeşlik önerisini desteklemelerini istedi. Baysak, iki kent arasında ekonomik, sosyal, eğitim, sağlık ve spor alanlarında öğrenci değişimlerinin de bu protokol ile gerçekleşebileceğini söyledi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, kardeş şehir önerisinin Belediye Meclisi’ne sunulacağını belirtirken, Balkan ülkelerinden göç eden önemli bir kesimin Buca’da yaşadığına dikkati çekti. Tatı, Kemal Baysak’ın Balkan ülkelerine yönelik çaba ve çalışmalarını büyük bir memnuniyet ile izlediklerini de belirtirken, önerinin en kısa zamanda hayata geçmesi için yazışmaları başlattı.

Ahmet Kemal Baysak, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya ziyareti anısına Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ile kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi. Baysak, Tatı’ya Srebrenica katliamını konu alan kitapla “Türkiye’deki Boşnaklar” albümünü, “Uştipak’tan Sevdalinkaya Boşnaklar” adlı Türkçe, Boşnakça ve İngilizce hazırlanan kitapları da armağan etti.