Türkiye – Bosna Hersek tenis milli maçı

Dünya tenisinin en saygın karşılaşmalarından biri olan ve 10 – 12 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen Davis Cup Avrupa – Afrika ikinci grubunda Türkiye – Bosna Hersek ile karşılaştı. Ankara’daki turnuvada, serinin dördüncü maçında Marsel İlhan, rakibi Amer Delic’e 3 – 2 yenildi ve toplamda 3 – 1 öne geçen Bosna Hersek turu geçmeyi garantiledi.

Karşılaşmaları Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Dragoljub Ljepoja, Büyükelçi Müsteşar Sabit Subaşiç, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Şehoviç ve Türkiye’de öğrenim gören yüze yakın Bosna Hersekli öğrenciyle birlikte izledi.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, turnuva için ülkemize gelen Kültür ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Adnan Dzindo, Sivil İşler Bakan Yardımcısı Suvad Dzafic, Büyükelçilik mensuplarıyla milli takım yönetici ve sporcularına Ankara Tenis Kulubü’nde akşam yemeği verdi. Yemekte Bosna Hersek Tenis Federasyonu Genel Sekreteri ve Heyet Başkanı Zlatko Şoşe, Mili Takım Teknik Direktörü Daver Vranic, antrenör ve tenis eğitmeni Dzumhur Nerfid – Neno, oyuncular Amer Deliç, Tomislav Brkiç, Damir Dzumhur, Aldin Şetkiç ile bir araya geldi.

Ahmet Kemal Baysak, yemekten sonra Bosna Hersek Tenis Milli Takımı yönetici ve sporcularına Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ile kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi. Baysak, Srebrenica katliamını konu alan kitapla “Türkiye’deki Boşnaklar” albümünü, “Uştipak’tan Sevdalinkaya Boşnaklar” adlı Türkçe, Boşnakça ve İngilizce hazırlanan kitapları da armağan etti.