Gömeç ile Plav kardeş belediye olma yolunda

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Baysak, Dernek Başkanı Nurettin Alkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Eruzunlar ve Saim Özyavaş ile bir araya geldi. Alkan’dan derneğin etkinliklerine ilişkin bilgi alan Baysak, Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği yöneticileriyle birlikte Gömeç Belediye Başkanı Sayın Naim Kocabıyık’ı ziyaret etti.

Birbirine tarihi ve kültürel bağlarla bağlı Türkiye ile Karadağ arasında her alanda işbirliğinin gelişmesi için çaba harcadığımızı anlatan BAhmet Kemal Baysak, Karadağ’ın Plav kenti ile Gömeç’in kardeş kent olmasının arzu ettiğini söyledi. Baysak, Plav Belediye Başkanı Skender Šarkinović’in selamını ve Plav’a ilişkin bilgilerin yer aldığı dosyayı Gömeç Belediye Başkanı Naim Kocabıyık’a iletti.

Karadağ’dan bir kardeş şehirleri olmasının kendilerini sevindireceğini belirten, ziyaretimiz nedeniyle teşekkür eden Kocabıyık, konuyu Gömeç Belediye Meclisi toplantısında gündeme getireceğini söyledi. Baysak, Gömeç Belediye Başkanı Naim Kocabıyık’a ziyaretimiz anısına Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ile kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi. Baysak, Demirağ’a “Türkiye’deki Boşnaklar” albümü ile “Uştipak’tan Sevdalinkaya Boşnaklar” adlı Türkçe, Boşnakça ve İngilizce hazırlanan kitapları da armağan etti.