Tartan ile 1. Balkan Kültürü Buluşması

Konak Belediyesi, İzmir’deki Balkan derneklerinin ve federasyonlarının yöneticilerini eşleriyle birlikte 1. Balkan Kültürü Buluşması’nda bir araya getirdi. Buluşmaya Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Geçen Dönem Başkanı Cemal Şenel, İzmir Balkan Dernekleri Federasyon Başkanı Vahap Savaşan, Ege Üniversitesi Balkanlar ve Anadolu Giysileri Müzesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cengiz Aydın, Makedonya Ticari Ateşesi Alev Süleyman, KIBATEK Başkanı Mevlüt Kaplan, Ak Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, CHP eski milletvekili Muharrem Toprak, federasyon ve dernek başkanları ile Konak Belediyesi Meclisi Üyeleri katıldı.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, toplantıda yaptığı konuşamda Balkan dünyasının bir arada ve dayanışma içinde olması gerektiğinin altını çizdi.
“Kum yığını değil granit gibi, kaya gibi olmalıyız. Kum yığınları ufak bir rüzgarla dağılır. Ancak bizler sevgiyle, saygıyla, kaya gibi bir arada olursak bizi kimse yıkamaz” diyen Baysak, şu görüşleri dile getirdi:

“Dernek ve federasyon kongrelerinde göreve talip olup seçimlere giren ve seçilmediği takdirde dernekse federasyondan, üyeyse derneğinden ayrılıp yeni federasyonlar, yeni dernekler kurmaları, birlik ve beraberlik gücümüzü azaltıyor. Bu nedenle, seçime girenlerin genel kurulun, delegelerin ve üyelerin oylaması sonucuna razı olmaları, kazananı tebrik ederek, birlik ve beraberlik içinde çalışmalara katılmaları daha doğru bir davranış olacaktır. Politikadan beklentisi olan arkadaşlarımız, felsefesini ve programını kendi düşüncesine uygun bulduğu siyasi partilerde yer aldıkları takdirde bir çok politik göreve seçilme şansı bulabilirler. Siyasi partiler, parti için çalışmış, emek vermiş üyelerine daha fazla şans vermektedir.”