Berane ile Çiğli Belediyesi kardeş şehir olma yolunda

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Karadağ Cumhuriyeti Parlamento Başkan Yardımcısı Karadağ – Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Rifat Rastoder ile birlikte 30 Mayıs 2012 Çarşamba günü İzmir metropol alanındaki Çiğli Belediyesi ile kardeş şehir olma yolundaki Berane Belediyesi’ni ziyaret etti. Baysak ve Rastoder, Berane Belediye Başkanı Vuka Golubović ve Berane Belediye Meclis Başkanı Samir Agović ile toplantıda bir araya geldi.

Başkan Golubović, Türkiye’den ilk defa bir konsolosun şehirlerini ziyaret etmesinden çok mutlu olduğunu, o güne kadar Türkiye’den herhangi bir ziyaretçisinin gelmediğini belirtti. Vuka Golubović, Çiğli Belediyesi ile kardeş şehir olma teklifine çok sevindiklerini, Çiğli Belediye Meclisi’nin aldığı karar gibi kendilerinin de Berane Belediye Meclisi’nin yapılacak ilk toplantısında aynı yönde karar alacağını dile getirdi.

Berane Belediye Başkanı Golubović ve Berane Belediye Meclis Başkanı Agović, Berane Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Karadağ Cumhuriyeti Parlamento Başkan Yardımcısı Karadağ – Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Rifat Rastoder’e bilgiler verdi. [30 Mayıs 2012]