Başbakan Niksic, Menemen delegasyonunu kabul etti

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın öncülük ettiği Menemen delegasonu, 26 Haziran 2012 Salı günü Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Niksic ve savaş gazileri ve ailelerinden sorumlu Bakan Zukan Helez tarafından Başbakanlık binasında kabul edildi. Ziyarete Manemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve beraberindeki meclis üyeleriyle birlikte Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu adına Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış ve yönetim kurulu üyeleri Sayın Rıdvan Barış, Nurettin Çam ile Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Nurettin Alkan, Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Cengiz Coşkun birlikte katıldı. Bu ziyaretler çok faydalı görüşmelerin yapılmasına imkan verdi ve bu ziyaretler televizyonlarda ve yazılı medyada geniş şekilde yer aldı.

Baysak, 27 – 28 – 29 Haziran 2012 günlerinde Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Nurettin Alkan, Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Cengiz Coşkun ile birlikte Konjic, Tuzla kentlerini ziyaret etti. Baysak, Alkan ve Coşkun, Konjic’te Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü, 1956 yılında başlayan inşaatı 26 yıl süren, Hiroşima’ya atılan 2 kilotonluk atom bombasının 10 katına (20 kiloton) dayanacak şekilde yapılan Mareşal Tito’nun yer altı karargahını gezdik. Neretva ve Mostar köprüsünü gezdikten sonra Tuzla şehrine geçti ve burada Kapija’da şehit düşen gençlerin defnedildiği şehitliği ziyaret etti.

Baysak, Alkan ve Coşkun, Srebrenica’ya giderek Potocari Anıt Mezarlığı’nı ziyareti sırasında Bosna Hersek Federasyonu Başkanı General Zivko Budimir ve Yardımcısı Laura Bosnjak ile bir araya geldi. 11 Temmuz 2012 günü Srebrenica’da düzenlenecek anma ve defin sırasında tekrar birlikte buluşmak üzere vedalaşan Budimir, dernek başkanlarını tanımaktan çok mutlu olduğunu, Srebrenica’yı ve Potocari’yi unutmayıp ziyaret ettikleri için çok memnun olduğunu dile getirdi. [29 Haziran 2012]