Bakan Duric, Estetik Ebru standını ziyaret etti

Gazeteci Saadet Erciyas’ın geleneksel el sanatlarımızdan ebruyu Türk doğaltaşıyla buluşturan “Estetik Ebru” projesi, Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda bir kez daha görücüye çıktı. Ebru sanatı uygulanmış doğaltaşlarla oluşturulan kültürel hediyelik ürünler turizmin profesyonelleriyle buluştu. Bosna Hersek Çevre ve Turizm Bakanı Branka Duric, Estetik Ebru sanatçılarını sergi açmak ve gösteri yapmak üzere ülkesine davet etti.

Estetik Ebru’nun Uluslararası Fuar Alanı 4 No’lu Hol’deki standında ebru sanatı uygulanmış doğaltaşlarla oluşturulan kültürel hediyelik ürünler sergilendi. Kadın ebru sanatçılarının elinden çıkan, her biri sanat eseri niteliğindeki eşsiz kültürel ürünler, özellikle yabancı turizmcilerden büyük ilgi gördü. Estetik Ebru sanatçılarından Kadiye Sayınbatur, fuar alanındaki standda ebru gösterisi yaptı.

Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı’na katılan Bosna Hersek Çevre ve Turizm Bakanı Branka Duric, Bakanlık Sözcüsü Mija Martina Barbaric, Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Hrvoje Kanta, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak ile birlikte Estetik Ebru standını ziyaret etti. Bakan Duric ve beraberindekiler, Estetik Ebru sanatçılarından Kadriye Sayınbatur’un ebru yapımını ilgi ve hayranlıkla izledi.

Ebru sanatçısı Kadiye Sayınbatur, ebru sanatına ilişkin bilgiler verdi, uygulamalı gösterdi. Bosna Hersek Çevre ve Turizm Bakanı Duric, ebru sanatıyla ilk kez tanıştığını, yapılışından ve eserlerin ortaya çıkış biçiminden çok etkilendiğini belirtti. Bakan Branka Duric, Estetik Ebru projesinin yöneticisi Saadet Erciyas’ı sergi açmak ve ebru sanatını uygulamalı göstermek üzere Bosna Hersek’e davet etti.

Bakan Duric’in ziyaretinden ve davetinden büyük onur duyduğunu belirten Saadet Erciyas, “Tarihsel ve kültürel bağlarımız bulunan kardeş ülkenize Bosna Hersek Fahri Konsolosu Sayın Ahmet Kemal Baysak ile birkaç kez gitme fırsatı buldum. İlginize ve davetinize teşekkür ederim. Sarajevo’da ve güzel ülkenizin diğer kentlerde sergi açmaya her zaman hazırız” dedi. Erciyas, Bakan Branka Duric ile Başkonsolos Kanta’ya ebru sanatı uygulanmış doğaltaşlarla oluşturulmuş plaketler armağan etti.

Kültürpark’ta Uluslar arası Fuar Alanı’nadaki Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, 9 Aralık 2012 Pazar akşamına kadar açık kalacak. Estetik Ebru sanatçıları, 4 No’lu Hol’de A105 standında ebru yapımını fuarın kapanışına kadar sürdürecek.