Baysak, Avustralya Melbourne’de bir dizi görüşme yaptı

Bosna Hersek Fahri Konsolosu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu kurucusu ve onursal başkanı Ahmet Kemal Baysak, Avustralya Melbourne’de bir dizi görüşme yaptı. Baysak, Melbourne kentindeki Boşnak topluluğunun liderlerinden ve yöneticilerinden Kerim Şehoviç ve ailesi tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Melbourne’de yaptıkları çalışmalar hakkında geniş bilgi veren Şehoviç, içinde bulunduğumuz şu günlerde Bosna Hersek’ten uluslararası üne sahip tenisçilerin Melbourne’e geldiklerini ve ev sahipliği yaptıkları bu tenisçilerin başarılı maçlar çıkardıklarını söyledi.

Tenis karşılaşmalarının Melbourne’de “Elsternwick Park Tennis Club’ün organizasyonu ile sürdüğünü, bu karşılaşmalara kadınlarda Zenica’dan Mervana Jukic Salkic ve Bosna Hersek’in diğer kentlerinden Damir Cumhur, Aldin Ketkic, antrenör Jasenko Paloy ve Huseyin Balic’in turnuvaya katıldıklarını dile getiren Kerim Şehoviç, Baysak’tan turnuvanın ödül törenine katılmasını istedi.

Baysak ailesi Tenis turnuvası ödül törenine katılırken, Boşnaklar’ın ve Kıbrıslı Türkler’in Melbourne’de yaptıkları camileri ziyaret ve fotoğraflama görevini de Avustralya’ya birlikte gittikleri Makine Yüksek Mühendisi Doç. Dr. Özcan Tuncel ve eşi İlkay Tuncel de (kendisi Kıbrıs Türküdür) üstlendi. Tuncel ailesi Kıbrıs Türkleri’nin kurduğu Kıbrıs Türk İslam Derneği’nin yaptırdığı SunShine Camisi ile Australian Bosnian Islamic Centre Deer Park Camisi’nin ziyaret edip fotoğraflarını çekerek Baysak’a ulaştırdı.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Melbourne’de kendilerine ev sahipliği yapan Kerim Şehoviç, eşi Jasminka, oğlu Fedja kızı Naca Şehoviç’e ve diğer Bosna Hersekli dostlarımıza, kenti tanıtıp bilgi verdikleri için teşekkürlerini sundu. Baysak, Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ile kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarıyla “Türkiye’deki Boşnaklar” albümünü hediye etti. 11 Ocak 2013