Baysak, Bosna Hersek’te SSDBiH toplantısına katıldı

Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği (SSDBiH) Yönetim Kurulu her yılın başlarında Bosna Hersek’de toplanır. SSDBiH Yönetim Kurulu, toplantı sonrası yapılması planlanan çalışmalarla ilgili cumhurbaşkanları, bakanları ve devlet kurumlarının yöneticilerini ziyaret ederek yeni yıl için iyi dileklerini iletir. Birlik, soykırım ve savaştan canlarını kurtararak dünyanın dört bir yanına gitmiş bulunan Bosna Hersekli göçmenlerin sıkıntılarını, sorunlarını devlet kurumlarına ve yöneticilerine ileterek çözümü için çaba harcar.

Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği (SSDBiH) Yönetim Kurulu üyesi Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyeleri Bakir Izetbegovic, Zeliko Komsic, Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumcija, Sarajevo Kantonu Kültür ve Spor Bakanı Ivica Saric’i , Bosna Hersek İstatistik Kurumu Başkanı Zdenko Milinovic ve Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Yabancı Yatırımcılar Ajansı Genel Müdürü Jelica Grujic, Federasyon Eğitim ve Bilim Bakanı Damir Masic, Bosna Hersek Parlamentosu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Denis Becirovic, Bosna Hersek İnsan Hakları ve Göçmenler Bakanlığı’nda Ana Judi ve Aisa Telalovic’i, Bosna Hersek Futbol Federasyonu Başkanı Elvedin Begic’i, Sarajevo Kantonu Ekonomi Odası Başkanı Kemal Grebo’yu ve TC Ziraat Bankası Bosna Hersek Genel Müdürü Ali Rıza Akbaş’ı ziyaret etti.

Baysak, Sarajevo Opera ve Tiyatro Genel Müdürü Gradomir Gojer’i Srebrenice Inferno ağıdının yazarı, ünlü şair-yazar Cemaludin Latic ile bir araya geldi. Gazeteci yazar Mugdim Galijasevic’e, Türkçe basımını Bosna Hersek Fahri konsolosluğu olarak üstlendikleri “Mezardaki Gözyaşı” kitaplarını teslim eden Ahmet Kemal Baysak, savaş sırasında Yeşil Bereliler’e komuta eden Emin Svrakic ile bir araya geldi. Eylül ayı ortasında Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Reisul Ulema Husein ef. Kavazovic’i ziyaret edip seçildiği yeni görevinde başarılar dileyen Baysak, her ziyaretimizde yaptığımız gibi, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği (SSDBiH) ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonumuzun çalışmaları hakkında bilgi sundu, federasyonun ve konsolosluğun flamalarını verdi.
20 – 23 Şubat 2013