Baysak’tan Bosna Hersek’te bir dizi ziyaret

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Karadağ ziyaretinin ardından yeniden Bosna Hersek Sarajevo’ya döndü. Baysak, Edremit ile kardeş şehir olacak Srebrenik’in yeni seçilen Belediye Başkanı Sanel Buljubasic, Başdanışmanı Damir Hodzic ve Protokol Şefi Esad Dedic ile bir araya geldik. Srebrenik Belediyesi’nin Edremit ile kardeş şehir olabilmesiyle ilgili belediye meclisinin karar aldığını belirten Baysak, Edremit Belediyesi’nin de meclis kararı alması gerektiğini değerlendirdiklerini, yararlı görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Yapılan davet üzerine Sarajevo Kantonu Zanaatkarlar Odası’nı ziyaret eden Baysak, Oda Başkanı Nermina Alijagic, Oda Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Sarajevo Kantonu Kuaförler Odası Başkanı olan Naser Idrizagic ve Oda Genel Sekreteri Makine Yüksek Mühendisi Kemal Isanovic ile bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Alijagic, Idrizagic ve Isanovic, İzmir’deki esnaf ve sanatkarlar odalarıyla işbirliği yapmayı ve Türkiye’de açılan fuarlara katılmayı arzu ettiklerini dile getirdi. Baysak, Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu olarak bu konuda gerekli çalışmaları yapacağını ve sonucu kendilerine bildireceğini belirtti.

12 Temmuz 2012 Perşembe günü fotoğraf sanatçısı Tarik Samarah’ın Srebrenica katliamıyla ilgili fotoğraflarından oluşan daimi sergisinin açılışını yaptıklarını anımsatan Baysak, bu ziyaretinde daimi sergiyi bir kez daha ziyaret ederek fotoğraf sanatçısı Samarah ve eşi Sunita Samarah ile bir araya geldiğini söyledi. Ahmet Kemal Baysak, sergiyi Sarajevo Stari Grad Belediye Başkanı Ibrahim Hadzibajric, opera sanatçısı Lejla Jusic ve Srebrenik Belediye Başkanı Sanel Buljubasic ile birlikte gezdi. Galeri ziyaretim nedeniyle Sarajevo’daki dostlarıyla bir araya gelme şansı bulduğunu anlatan Baysak, “Sarajevo ziyaretim sırasında TİKA Bosna Hersek Koordinatörü Dr. Zülküf Oruç ile görüştük. Ajansın Bosna Hersek’teki çalışmalarını değerlendirdiğimiz Dr. Oruç’a Srebrenica katliamına ilişkin daimi galerinin yapımına katkılarından dolayı teşekkür ettim” dedi. 26 – 28 Şubat 2013

.