Balkanlı Sanatçılar Alaçatı’da buluştu

Bosna Hersek, Karadağ ve Sırbistan Sancak’ta yaşayan altı ressam, Alaçatı’da yaşayan Hayro Kolaşinli’nin öncülüğünde atölye çalışmasına katılmak üzere İzmir’e geldi. Alaçatı Belediyesi’nin desteklediği, bu yıl ikinci kez düzenlenen etkinlik kapsamında beldeye gelen ressamlar, bir hafta süreyle beldeyi gezdi, Alaçatı’nın önemli noktalarını tuvallerine taşıdı.

Muhamed Bayramovic, Dževdet Nikočević, Mirko Antonije Malešić, Mirza Mameledzija, Izudin Porović ve Redžep Prović, yaptıkları çalışmalar ve resimleriyle Alaçatı’yı ölümsüzleştirdi. Balkanlı ressamların eserleri “BalkanArt Alaçatı 2013” etkinliği kapsamında Alaçatı Belediyesi Değirmenaltı Sanat Galerisi’nde sergilendi.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Balkanlı ressamları çalışmaları sırasında ziyaret edip “Hoş geldiniz” dedi. Baysak, Balkanlı ressamların sergisinin açılışına Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Şehoviç, Alaçatı’da yaşayan Boşnaklar ve sanatseverler ile birlikte katıldı.

“BalkanArt Alaçatı 2013” etkinliğine ev sahipliği yapan Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ı ve etkinliğe öncülük eden Hayro Kolaşinli’yi kutlayan Ahmet Baysak teşekkür etti. Balkan ülkeleri ve Türkiye arasında her alanda işbirliğinin gelişmesini arzu ettiğini, bunun için de çaba harcadığını dile getiren Baysak, kültür ve sanat etkinlikleriyle ülkeler arasındaki dostluk ve işbirliğinin, sanatçılar yoluyla daha güçlü, daha çabuk sağlanacağını belirtti. 07 Nisan 2013